„Sve što činite neka bude u ljubavi“ 1 Kor 16,14 ###
napredno pretraživanje#
#
 
Prijatelji Caritasa
Za vrijeme rata i dugo nakon rata rad je mostarskoga Caritasa ovisio isključivo o pomoći iz inozemstva. Bile su potrebne godine promicanja Caritasa kao djelotvorne ljubavi da bi se mentalitet primatelja humanitarne pomoći počeo mijenjati. 2006. godine po prvi put smo okupili skupinu socijalno odgovornih ljudi koji su na razne načine pomagali rad Caritasovih ustanova i projekata i nazvali ih Prijateljima Caritasa. 

Prijatelji Caritasa 2011.

Prijatelji Caritasa 2010.

Prijatelji Caritasa 2009.

Prijatelji Caritasa 2008.

H V AL A !

Ovdje ne navodimo župne urede, razne crkvene institucije ni pojedine svećenike i časne sestre s kojima smo surađivali. Budući da je karitativno djelovanje konstitutivna odrednica Crkve i njezinog pastoralnog rada, onda su svećenici, redovnici i redovnice prvi pozvani svjedočiti djelotvornu ljubav. Posebice smo radosni kada župnik i cijela župna zajednica ima oka za prepoznavanje i srca za darivanje siromašnih, bolesnih, hendikepiranih, nemoćnih i osamljenih te se onda kao zajednica organiziraju i kroz Župni Caritas priteknu u pomoć potrebnicima.

Neka Bog, koji je Ljubav, bogato nagradi svojim milosnim darovima sve prijatelje i dobročinitelje Caritasa. Neka Gospodin blagoslovi svaki njihov novi dan i sve dane njihovoga puta prema vječnosti gdje ih čeka vječna nagrada za svaki osmijeh, ispruženu ruku, koru kruha i čašu vode... Neka njihovo veledušje i dobra djela budu svima nadahnuće i poticaj na kršćansku djelotvornu ljubav upravo onako kako je i sv. Pavao hrabrio Galaćane: „Neka nam ne dodija činiti dobro“(Gal 6,9).
S dubokom zahvalnošću i molitvom na usnama svakodnevno se sjećamo svih prijatelja i dobročinitelja Caritasa.
 
2009 - 2017. © sva prava pridržana - Caritas Mostar