„Sve što činite neka bude u ljubavi“ 1 Kor 16,14 ###
napredno pretraživanje#
#
 
Betlehem
Početkom 2011. godine Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan svoje djelovanje proširio je izvan Grada Mostara. U Čapljini je otvorena radionica za osobe s posebnim potrebama Betlehem.
Svaki radni dan u razdoblju od 8.00 do 12.00 sati našim korisnicima nudimo priliku da se osjećaju korisnima i prihvaćenima kroz izradu određenih proizvoda, a u prvoj godini odlučili smo izrađivati ˝ekološke ukrase˝ od recikliranoga papira . Trenutno u radionicu dolazi naših šest korisnika nastanjenih u općini Čapljina.
˝Radna šestorka˝ i dvoje instruktora širom otvorenih ruku očekuju i potencijalne nove korisnike, jer prostor, kojim trenutno rasplažemo, može primiti deset do dvanaest osoba. Osim novih korisnika, vrata su otvorena za svaku osobu dobre volje. Naš rad, osim obitelji korisnika, prepoznali su i ostali stanovnici Općine što se najbolje ogleda u redovitom dolasku naših volontera.
Dolaskom proljeća naše dnevne odmore odlučili smo provoditi uživanjem u suncu i zelenim površinama kojih u našemu gradu ne nedostaje. Rado se odazivamo i ostalim društvenim aktivnostima u kojima možemo iskoristiti svoj kreativni i sportski potencijal.
Širokim osmjehom na licima, kako u radionici, tako i u našim ˝izletima˝, neizravno svim dobrim ljudima Čapljine upućujemo i misao vodilju radionice, čija je vlasnica osoba uzor za karitativnu angažiranost, Majka Tereza: ˝Ne možemo činiti ništa veliko – samo male stvari s velikom ljubavlju.˝
 
2009 - 2017. © sva prava pridržana - Caritas Mostar