, 2010-11-22
Dana 07. studenoga 2010. na poziv župnika župe Presvetoga Srca Isusova u Kongori fra Stjepana Martinovića organiziran je posjet u njihovu župu.
Korisnike Caritasovih ustanova za osobe s razvojnim poteškoćama Nazaret i Emanuel zajedno sa stručnim djelatnicima i ravnateljem Caritasa dr. don Antom Komadinom, sveukupno devetnaest osoba, srdačno i toplo ugostili su župnik, časne sestre Klanjateljice krvi Kristove, skupina mladih i župljani.
Direktor Caritasa don Ante u homiliji najprije je zahvalio župniku i župljanimaza prikupljenu  pomoć u naravi (krumpir i ostalo povrće) koju su tih dana skupili i darovali Biskupijskomu Caritasu. Ista će se upotrijebiti za spravljanje obroka u kuhinji Rehabilitacijskoga centra Sveta Obitelj i kao pomoć siromašnim obiteljima.
Informirao je župljane o koliko osoba (skoro osamdeset) s posebnim potrebama i na koji način institucionalno skrbi Biskupijski Caritas, te o drugim projektima i Caritasovim ustanovama.
Poslije svete Mise na poziv župnika vjernici su kupovinom proizvoda koji su u dvorištu crkve bili izloženi, konkretno i darežljivo podržali korisnike radionica Nazaret i Emanuel.
Zatim je uslijedio lijepo i bogato pripremljeni domjenak u župnoj kući.
Mladi volonteri su s puno ljubavi i pažnje doprinijeli da je cijeli boravak protekao u ugodnom ozračju za što su i dobili mnoštvo zahvalnih riječi i gesta, osobito od korisnika, toga dana velikih sretnika.
Sunčani jesenji dan, praktična i konkretna animacija župnika fra Stjepana te radišne i spretne ruke domaćica i mladih volontera učinili su taj naš izlet i boravak u Kongori danom i iskustvom za prepričavanje. Iskrena i velika im hvala.