„Sve što činite neka bude u ljubavi“ 1 Kor 16,14 ###
napredno pretraživanje#
#
 
, 2012-01-26
Radionica za osobe s posebnim potrebama Betlehem iz Čapljine proslavila je svoj prvi rođendan. Ova radionica djeluje pod okriljem Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan. Točan nadnevak rođendana bio je 10. siječnja, u utorak, ali je proslava upriličena tek u petak, 13. siječnja 2012. godine.
 Bilo je uistinu svečano. Okupilo se, kao što to rade i svakoga dana, osam korisnika radionice i dvoje uposlenih, ali i njihovi brojni prijatelji, volonteri i roditelji. U radionici je na toga dana svratio i ravnatelj Caritasa don Ante Komadina. Izrazio je svoje zadovoljstvo uspjehom radionice Betlehem u prvoj godini postojanja. Don Ante je u razgovoru za lokalnu radiopostaju posebno naglasio kako ga usrećuje broj volontera u čapljinskoj radionici, koji su dosta brojniji od onih u mostarskim radionicama.
Inače, kada je radionica Betlehem prije godinu dana otpočela s radom, usluge radne terapije počela je pružati za šestero korisnika, a na kraju godine bilo ih je osmero.  S istim tom brojem počeli su provoditi svoje aktivnosti u novoj godini u nadi da će, ne samo zadržati stare, već pridobiti i nove volontere i prijatelje. Moto ove radionice i dalje ostaje misao Majke Tereze: Ne možemo činiti ništa veliko, samo male stvari s velikom ljubavlju.
 
2009 - 2018. © sva prava pridržana - Caritas Mostar