, 2012-01-27
Ovogodišnja adventska akcija „Paket ljubavi“ organizirana je po geslom Nađi vremena za milosrđe - to je ključ za nebo. Deveta je to godina za redom kako Biskupijski Caritas Mostar poziva vjernike po hercegovačkim župama da otvore srca za bližnje i pomognu onima koji pomoć trebaju.
Iako je cilj ove akcije, kako i sam njezin naziv kaže, prikupljati pakete u nekim župama prikupljan je i novac. Biskupijskom Caritasu Mostar rezultate akcije dostavile su 24 župe. Prema tim rezultatima u paketima i novcu ukupno je prikupljeno 1742 paketa. Od toga je Biskupijskom Caritasu dostavljeno 896 paketa, a 846 ostavljeno je za potrebne po župama. Paketi koji su dostavljeni Biskupijskome Caritasu  uglavnom su podijeljeni socijalno ugroženim obiteljima koji pomoć traže u Caritasovu uredu za razgovor te preko projekta Veronika koji skrbi za stare, bolesne i osamljene osobe.
Biskupijski Caritas Mostar iskreno zahvaljuje svim župnicima koji su i ove godine akciju organizirali u župi, a na poseban način vjernicima koji su pokazali spremnost i kršćansku solidarnost te konkretno podržali akciju. Neka Bog koji je Ljubav nagradi svako djelo ljubavi učinjeno za najpotrebnije.