„Sve što činite neka bude u ljubavi“ 1 Kor 16,14 ###
napredno pretraživanje#
#
 
, 2012-02-03
Kroz proteklih desetak godina u zimskim mjesecima Caritas u BiH je, zahvaljujući pomoći Caritasa Njemačke, podijelio velike količine kombiniranih štednjaka, peći na drva, drva za ogrjev, madraca i deka ugroženim pojedincima i obiteljima na području cijele Bosne i Hercegovine. Pomoć se dijelila preko biskupijskih Caritasa i župnih ureda, a pomogli smo i veliki broj korisnika drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti koji su se Caritasu obratili za pomoć. Zahvaljujemo Caritasu Njemačke koji nas je velikodušno pratio i pomagao kroz ovaj ali i još nekoliko projekata.                                                 
Vrijeme redovitog primanja i podjele humanitarnih pošiljki je već na zalazu a naši donatori se, djelom i radi globalne ekonomske krize povlače s ovih prostora i odlaze na neka druga - u ovom trenutku ugroženija područja.  Zahvaljujući našem dugogodišnjem partneru i dobročinitelju - Caritasu Linz iz Austrije uspjeli smo osigurati sredstva da i ove godine oni najpotrebniji među nama dobiju određenu količinu drva za ogrjev prema njihovim potrebama. Više od 70 socijalno ugroženih, višečlanih i siromašnih obitelji obuhvaćeno je ovom akcijom u kojoj ćemo podijeliti gotovo 300 m³ drva za ogrjev.  
Ove godine nas je zadesila neobično oštra i hladna zima. Za vrijeme podjele uvjerili smo se u više slučajeva da je ova pomoć otišla u prave ruke. U nekim obiteljima ljudi doslovno nisu imali što naložiti, a za nabavku drva radi krize i neimaštine nemaju sredstava kojima bi ih mogli sami nabaviti. Stoga želimo zahvaliti svima – prvenstveno našim dobročiniteljima koji su na bilo koji način doprinijeli u organizaciji i provedbi ovog projekta. Prenosimo zahvalnost i blagoslove korisnika koji su nas preporučili u njihove molitve.
Bogu hvala.
         
 
2009 - 2018. © sva prava pridržana - Caritas Mostar