„Sve što činite neka bude u ljubavi“ 1 Kor 16,14 ###
napredno pretraživanje#
#
 
, 2012-02-17
Veliko snježno nevrijeme zahvatilo je početkom veljače čitavu regiju a potpuno neuobičajeno ogromne količine snijega zatrpale su Hercegovinu. U Mostaru je 4.2.2012. proglašeno stanje elementarne nepogode.
U uvjetima prometnog kolapsa, problema s opskrbom hranom i električnom energijom djelatnici Caritasa su reagirali prema mogućnostima koje im je dozvoljavala izvanredna situacija. Unatoč velikom snijegu i jakoj buri djelatnici Caritasa su svaki dan dolazili pješice na posao. Osiguravali su pristup Caritasovim objektima, posebice stacionarnom odjelu Rehabilitacijskog centra „Sveta Obitelj“ u kojem su trajno smještene osobe s invaliditetom i Caritasovom socijalnom centru, gdje je dijeljena odjeća i hrana ugroženom stanovništvu. Mobilne ekipe Caritasovih djelatnika su unatoč poteškoćama nastojale obići sve svoje korisnike, posebice stare i nemoćne osobe, kojima je bilo potrebno dostaviti hranu i lijekove ili pružiti medicinske usluge.
Stanje elementarne nepogode i nakon dva tjedna još uvijek je na snazi. Jasno nam je da s njegovim prestankom i s nestankom snijega s mostarskih ulica neće nestati problemi ljudi. Svjesni smo da je ova neuobičajena situacija dodatno pogodila socijalno ugrožene osobe i obitelji koje Caritas redovito pomaže, ali i da su novonastale štete dodatno opteretile veliki dio naših sugrađana koji su prisiljeni potražiti pomoć. Caritas sam nije u mogućnosti pomoći svima. Stoga pozivamo sve one koji mogu pomoći Caritasu prvenstveno u hrani, odjeći, obući i lijekovima ali i na bilo koji drugi način, da nam se jave i ponude pomoć te zajedno s Caritasom budu u službi najpotrebnijih. Jer ljubav i pomoć koju Caritas pruža potrebnima su ljubav i pomoć koju Caritas prima od svojih prijatelja-dobročinitelja.
U ime Biskupijskog Caritasa i naših korisnika unaprijed zahvaljujemo svima koji su nam već pomogli kao i onima koji će to učiniti.
 
                   
 
2009 - 2018. © sva prava pridržana - Caritas Mostar