, 2012-11-14
            Na poziv čeljevskog župnika don Blaža Ivande i udruge sv. Vinko Paulski u ovoj župi su na jedan dan boravili korisnici i djelatnici Caritasovih radionica za osobe s posebnim potrebama. Iako su meteorolozi za nedjelju 11. studenoga 2012. najavljivali nestabilno i kišovito vrijeme, Bog im je podario više sunčan, nego oblačan dan.
            Korisnici i instruktori iz radionica Nazaret i Emanuel iz Mostara su krenuli prije 8 sati kako bi svoje rukotvorine mogli predstaviti vjernicima mjesta Tasovčići prije mise koja redovito počinje u 9.30 sati u filijalnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja. Misno slavlje predvodio je ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan don Ante Komadina. U propovjedi je vjernike upoznao s Caritasovim aktivnostima.
            Na misi u 11 sati u župnoj crkvi Srca Isusova u Čeljevu, župljanima i gostima iz Mostara pridružili su se korisnici, instruktori i volonteri čapljinske Caritasove radionice za osobe s posebnim potrebama Betlehem. U propovjedi don Ante Komadina ponovno je predstavio Caritasove aktivnosti. „Možemo mi pričati o ljubavi prema Kristu, ali sve to postane neuvjerljivo ako nema djelotvorne ljubavi“ naglašava don Ante. Nadalje, podsjetio je vjernike na Caritasovu angažiranost u ratnom vihoru, ali i na poratne početke Caritasovih ustanova osnovanih uglavnom uz pomoć inozemnih partnera.
Nakon uspješne prodaje izloženih radova srdačni domaćini svoje goste počastili su bogatim ručkom, lijepom riječju i otvorenim srcem.