, 2013-05-29

Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber posjetio je u ponedjeljak, 27. svibnja  2013. godine Rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama „Sveta Obitelj“ i radionice za radno osposobljavanje „Nazaret“ i „Emanuel“.  Uz ministra Čambera u izaslanstvu je bio i Vinko Jerinić iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Ministra Čambera kroz ove ustanove proveo je ravnatelj Caritasa Mostar dr. don Ante Komadina u društvu svojih suradnika. Ministar je izrazio oduševljenje vidjevši kvalitetu usluga i programa koji se nude korisnicima.  Ravnatelj Caritasa, govoreći o brojnim Caritasovim projektima, istaknuo je  „puni krug“ djelovanja Caritasa u Hercegovini, počevši od vrtića „Sv. Josip“, preko ostalih ustanova smještenih u Mostaru pa sve do Doma za stare i iznemogle s hospicijem „Betanija“ u Čapljini.  Kvaliteta Caritasovih usluga, koja ionako nije upitna, bila bi još bolja kada bi Caritas imao sustavnu i kontinuiranu podršku sa svih razina vlasti, kako to inače biva u nekim sređenijim društveno-političkih sustavima. Posjet ministra Čambera i njegovo iskreno zanimanje za rad Caritasa s osobama s posebnim potrebama svakako ohrabruje.