, 2013-07-03

Hrvatski košarkaški reprezentativac i rođeni Mostarac Bojan Bogdanović posjetio je Caritasove ustanove za osobe s posebnim potrebama – Rehabilitacijski centar Sveta Obitelj, te radionice Nazaret i Emanuel.

U pratnji ravnatelja Caritasa Mostar, dr. don Ante Komadine, Bojan je obišao sve odjele spomenutih ustanova: od edukacijsko rehabilitacijskog odjela, preko radionica za radno osposobljavanje, do stacionarnog odjela u kojem su smješteni korisnici kojima je radi vlastitih tjelesnih i/ili mentalnih ograničenja potrebna cjelodnevna medicinska njega i skrb. Svi Caritasovi korisnici i djelatnici oduševili su se jednostavnošću i susretljivošću svoga gosta koji je prišao svakom korisniku i proveo kratko vrijeme u razgovoru i zajedničkom druženju.

Osobe čiji je život, radi njihovih mentalnih ili tjelesnih ograničenja, nezamisliv bez pomoći drugoga, imaju itekako razvijene vlastite osjećaje i sposobnosti koje je potrebno njegovati i dodatno razvijati kako bi im se omogućio život dostojan svakom čovjeku. Kvaliteta njihova života ovisi o našoj spremnosti na bezuvjetnu i nesebičnu ljubav.

Posjet djeci i osobama s posebnim potrebama ovog mladog i vrlo perspektivnog športaša pokazuje kako je potrebno malo truda i spremnosti da bi se uljepšalo život onima koji su potrebni naše pomoći. Neka to bude poticaj i svima nama da u životu budemo spremni darovati i pružiti ruku pomoći i prijateljstva svima, a na poseban način onima koji su radi vlastitih ograničenja još potrebniji naše pažnje i skrbi.

Na kraju svog posjeta Bojan je ravnatelju Caritasa Mostar uručio vrlo vrijednu donaciju kojom će se financirati nabavka skupih i prijeko potrebitih medicinskih i sanitetskih pomagala kojima će olakšati život i njega Caritasovih korisnika.