„Sve što činite neka bude u ljubavi“ 1 Kor 16,14 ###
napredno pretraživanje#
#
 
, 2014-10-06

„Ustani pred sijedom glavom; poštuj lice starca“ (Lev 19,32) biblijski je citat kojega je Caritas Mostar preuzeo kao misao vodilju za organiziranje susreta sa starijim osobama koji je i ove godine upriličen u povodu Međunarodnog dana starih osoba u Domu za stare i iznemogle „Betanija“ u Čapljini.

Susret je počeo u 11 sati sv. Misom koju je u Pastoralnom centru u koncelebraciji ravnatelja Caritasa BK BiH mons. Bosiljka Rajića i još petorice svećenika predvodio generalni vikar hercegovačkih biskupija mr. don Željko Majić. Mons. Majić je na početku Mise prenio pastirske pozdrave biskupa Ratka Perića, a u propovijedi je pozvao sve stare osobe da svoje slobodno vrijeme provedu u iskrenoj molitvu za lakšu starost, ali i za sve ljude u punoj životnoj snazi. A gdje je molitva, tu je i ljubav, ističe don Željko: „Njegujte ljubav međusobno, taj vez zajedništva, obiteljskoga, ali i ovdje u Domu. Njegujte taj vez između potrebitih i onih koji su pozvani pomoći ljudima u potrebi. To je stožina oko koje se treba uvezati sav život u bilo kojoj fazi“.

Tamburaški sastav „Evanđelist“ iz mostarske župe Cim-Ilići sv. Marka i sv. Luke spretnim prstima i prekrasnim dječjim glasovima slavio je Gospodina tijekom sv. Mise, a oni su otvorili i prigodni program koji je održan u dvorištu Doma. 

Ravnatelj Caritasa Mostara dr. don Ante Komadina domaćinski je uputio riječi zahvale svećenicima koji su sa sobom poveli starce iz svojih župnih zajednica te je izrazio otvorenost da dom „Betanija“ bude uvijek mjesto iskrene i djelotvorne pažnje i ljubavi prema svim staricama i starcima koji dane svoje životne jeseni trebaju živjeti dostojanstveno, mirno i sretno. „Kao što svaku granu stabla radi težine plodova treba poduprijeti, tako ćemo se mi truditi biti vaša potpora u danima slabosti“, naglasio je don Ante.  Pozivu organizatora odazvali su se i predstavnici županijske i općinske vlasti kao i mediji koji su događaj prenijeli široj javnosti.

Djeca iz Caritasovog vrtića „Sv. Josip“ iz Mostara plesnim točkama razgalila su srca prisutnih, a  skupina „Dream team Babe“ iz Ljubuškog svojim nastupom vratila je sve stare osobe u prošla vremena kada se, kako pjevaju, živjelo jednostavnije i u većem zajedništvu. Ogromnim pljeskom nagrađena je i Ljilja, korisnica doma „Betanija“, koja je na kraju programa izvela skladbu „Oprosti mi pape“.

Karitativni djelatnici toga sunčanoga dana u Čapljini Gospodina su zamolili da ih nastavi pratiti svojom milošću kako bi se i dalje pridržavali Njegovih zapovjedi i tako jednostavnije obavljali povjerene im zadatke.

 

                 

 

                 

 

                                               

 
2009 - 2018. © sva prava pridržana - Caritas Mostar