„Sve što činite neka bude u ljubavi“ 1 Kor 16,14 ###
napredno pretraživanje#
#
 
, 2015-10-02

Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan prigodnim programom obilježio je Međunarodni dan starijih osoba, a sveto misno slavlje u župnom molitvenom prostoru sv. Franje Asiškoga u Caritasovom pastoralno socijalnom centru Betanija predvodio je mons. don Luka Pavlović.
"UN je osnovao Dan starijih. A mi taj dan slavimo da se sjetimo Božje zapovijedi: Poštuj oca i majku svoju, da se sjetimo da se trebamo posvetiti, sebe i svoju ljubav starijim osobama", istaknuo je don Luka u propovijedi.

Današnji susret sa starijim osobama bio je susret djelatnika i korisnika, ali i svih gostiju i starijih i iznemoglih osoba iz okolnih župa koje su bile u mogućnosti sudjelovati.

Don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa Mostar osvrnuo se na značenje današnjeg dana, naglasivši kako je "Caritas htio pokazati jedan znak ljubavi prema starim osobama koje su nas učile, ali koje nas i danas svojom starošću i svojom zrelošću uče kako živjeti“.

Ravnatelj doma Betanija, Ante Bender u izjavi za medije naglasio je nužnost posvećivanja pažnje starijim osobama, kako u obiteljskom ozračju, tako i u ustanovama.
"Osobe koje su u staračkim domovima nisu ostavljene, nego su u instituciji jer njihove obitelji nemaju adekvatan odgovor za potrebe svojih članova obitelji, počevši od medicinske, preko socijalne, psihološke duhovne skrbi“, naglasio je Bender.

U kulturno-zabavnom programu nastupila su djevojačka pjevačka skupina "Angelus“ iz župe Stolac, dječica iz Dječjeg vrtića Čapljina i Ivan Vidić, član HKUD "Sv. Ante“ iz Dretelja.

Za slogan ovogodišnjeg obilježavanja Dana starijih osoba Caritas hercegovačkih biskupija uzeo je misao sv. Ivana Pavla II.: "Starost je izraz Božjeg blagoslova“.

             

            

            

            

            

 
2009 - 2018. © sva prava pridržana - Caritas Mostar