, 2015-10-26

Računajući i znajući za velikodušnost i spremnost župnika fra Ante Kurtovića „pozvali smo se“ na prodajnu izložbu u župu Ljuti Dolac. Dvadesetak korisnika i djelatnika iz tri Caritasove radionice za osobe s posebnim potrebama: Nazaret, Emanuel i Betlehem župnik i župljani lijepo i srdačno su primili i ugostili.

U dvorištu dvije crkve ponuđene proizvode i rukotvorine kupovali su mladi i stari, postupivši evanđeoski i solidarno: neka ti ne zna ljevica što ti čini desnica.

Pod obje Svete Mise, u župnoj crkvi svete Ane i na Misi u Biogracima u ime korisnika radionica i Caritasa nekoliko informativnih rečenica i riječi zahvale župniku i župljanima izrekli su: Vinko, Ivan i Mišo. Nekima se činilo da manje napora i truda treba za sudjelovanje u izradi proizvoda nego ovako javno i odvažno pročitati slova i riječi u rečenice sročene. Zato i nije izostao gromoglasni pljesak zainteresiranih vjernika, pozornih slušatelja.

Poslije slavljenja Svetih Misa u dvorani župnog dvora niti okrjepa za tijelo nije izostala i za to župniku još dodatna hvala.

Samo nekolicina proizvoda nije prodana što govori da je zaista veliko srce vjernika iz Ljutoga Doca i Biograca. Neka Gospodin župnika fra Antu i župljane nagradi svakim blagoslovom i dobrom jer su to zavrijedili kad su svima nama ugodan i lijep dan priredili

.