„Sve što činite neka bude u ljubavi“ 1 Kor 16,14 ###
napredno pretraživanje#
#
 
, 2015-12-23

Predstavnici Caritasa biskupije mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanske, predvođeni ravnateljem dr. don Antom Komadinom danas su boravili u vojarni Oružanih snaga BiH "Božan Šimović" u Čapljini na božićnom druženju gdje je Caritasovoj čapljinskoj radionici za osobe s posebnim potrebama „Betlehem“ uručena novčana donacija u vrijednosti 2.500 KM koju su prikupili vojnici hrvati katolici.

U 11 sati u kapelici sv. Mihovila služeno sv. misno slavlje koje je predvodio vojni biskup u BiH don Tomo Vukšić u koncelebraciji don Ante Komadine te vojnih kapelana don Ivana Turudića i fra Mate Logare.  Umjesto uobičajene propovijedi pročitana je božićna poruka biskupa Tome Vukšića. „Zadobit ćemo Božje milosrđe ako sami budemo milosrdni. Taj uvjet postavio je i to pravilo naučio nas je Isus koji je lice milosrđa koji je na gori rekao: blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ jedna je od rečenica biskupove božićne okružnice, a koja je prisutnim vojnicima potvrdila kako su i sami bili milosrdni sudjelujući u prikupljanju sredstava sa osobe u potrebi.

Nakon svete mise održan je domjenak u blagovaonici u krugu vojarne na kojoj su se vojnicima i gostima obratili zapovjednik 4. pješake brigade OS BiH Tomo Kolenda i brigadni general Ivica Jerkić koji pozdravio i obavijestio vojnike  u čije ruke će otići sredstva: „Pripadnici OS BiH, Hrvati katolici,  svake godine u povodu Božića doniraju dobrovoljne novčane priloge u humanitarne svrhe. Ove godine je prikupljeno 5000 KM, polovica sredstava će ići jednoj organizaciji u Livno koja skrbi o djeci s posebnim potrebama, a polovica „Betlehemu“, Caritasovoj čapljinskoj radionici za osobe s posebnim potrebama“.

Sredstva su uručena ravnatelju Caritasovog doma za stare i iznemogle s hospicijem „Betanija“ u sklopu kojega djeluje i radionica „Betlehem“ koji je naglasio: „U ime 14 korisnika „Betlehema“ zahvaljujem svima vama koji ste svojim novčanim prilogom u ovo predblagdansko vrijeme učinili dobro djelo, a sve kako biste podržali Caritas hercegovačkih biskupija, odnosno našu čapljinsku radionicu“.

Dogovoren je posjet korisnika „Betlehema“ vojarni „Božan Šimović“ na proljeće kako bi svi korisnici vidjeli tko su ljudi koji su im poslali vrijedan božićni dar.

          

 
2009 - 2018. © sva prava pridržana - Caritas Mostar