, 2016-02-17

Caritas hercegovačkih biskupija obilježio je blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika u rehabilitacijskom centru „Sv. Obitelj“ u Mostaru i u Domu za stare i iznemogle "Betanija" u Čapljini.

Misno slavlje u „Svetoj obitelji“ na stacionarnom odjelu predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić, a glazbeno su ga obogatile novakinje i kanditkinje Školskih sestara franjevki.

Ravnatelj Caritasa dr. don Ante Komadina koji je predvodio svetu misu u čapljinskoj „Betaniji“ u propovjedi je istaknuo spremnost koja se očekuje od svakoga tko skrbi o osobama u potrebi: "Bog treba moju i tvoju ruku da bi kroz njih ozdravljao bolesnika. Bog treba moja i tvoja usta da bi utješio onoga tko je pogođen teškom bolešću" završne su rečenice iz propovjedi don Komadine.

Korisnici usluga Doma "Betanija" u društvu članova njihovih obitelji, zaposlenika i volontera u prostorijama Doma proslavili su i treći rođendan ove ustanove kroz koju je prošlo 97 korisnika.

I današnja proslava  ostat će u sjećanju korisnikakao još jedan pozitivan dan kojega su preveli u zajedništvu i ljubavi sa zaposlenicima i volonterima koji o njima skrbe, kao i s obiteljima koje stvaraju uvjete kako bi im osigurali primarnu zdravstvenu, socijalnu, psihološku i duhovnu skrb koja im se pruža u kako Hospiciju "Betanija", tako i u Centru „Sveta Obitelj“.