, 2016-07-14

Caritasov Centar za djecu, mlade i obitelj Spes i ovog je ljeta ponudio i pripremio različite kreativne radionice za djecu. Pažljivo je osmišljeno i ponuđeno šest tematskih radionica u kojima su se djeca uz pomoć stručnih voditelja i volontera kreativno izražavala koristeći različite vrste materijala: gips, glinamol, vunicu, karton, salvete, drvo… Prva radionica pod nazivom Potraga za Nemom bila je namijenjena najmlađem uzrastu, a zatim su slijedile ostale: Decoupage za djecu, Igrajmo se vunicom, Gipsaonica, Kartonska kreativa i Modeliranje drveta. Unatoč visokim temperaturama sve radionice su bile popunjene, čak je bilo više upita nego ponuđenih mjesta.

Potaknuti kreativnost, usvojiti nove vještine i navike, vježbati finu motoriku, upoznati nove prijatelje, individualno i timski raditi samo su neki od ciljeva koje imaju Spesove ljetne radionice. Ovo su četvrte po redu ljetne radionice koje  su u vrućim danima ponudile jedno radno i kreativno osvježenje te kvalitetno osmišljeno vrijeme raspusta.