, 2017-03-28

Rehabilitacijski centar Sveta Obitelj još od 2004. godine blagdan Blagovijesti proslavlja kao svoj dan. Budući da je ove godine Blagovijest bila u subotu koja je neradni dan za veći dio Centra, proslava je upriličena u ponedjeljak 27. ožujka. Na Svetoj Misi koju je slavio don Ante Komadina ravnatelj Caritasa, okupili su se korisnici iz Edukacijsko-rehabilitacijskog i stacionarnog odjela Svete Obitelji, te korisnici iz radionica Emanuel i Nazaret. Don Ante je u prigodnoj propovijedi govorio o uzvišenoj tajni Božje ljubavi koja je iz ljubavi prema nama sišla u ograničeno ljudsko tijelo te u tjelesnoj i vremenskoj ograničenosti doživjela veliku patnju ali na kraju i eksploziju ljubavi u Uskrsnuću Gospodnjem. Usporedio je to sa sputanošću duha koje u svome tijelu osjećaju osobe s posebnim potrebama. Naglasio je i kako im djelatnici koji s njima rade uz mnogo strpljenja i ljubavi omogućavaju bolji doživljaj sebe i svijeta koji ih okružujete te da se u svome radu ne smiju obeshrabriti iako se ponekad čini da su pomaci i uspjesi minimalni. Svetu Misu svojim su lijepim pjevanjem uljepšala i radost donijela djeca iz Dječjeg vrtića Sveti Josip koja su nakon Mise priredila i nekoliko glazbeno-plesnih točaka za djecu s posebnim potrebama. Za korisnike iz Svete Obitelji, Nazareta i Emanuela sudjelovanje na Svetoj Misi uvijek je poseban doživljaj. Tako je bilo i ovaj put. Uz pjesmu i molitvu radosno su proslavili blagdan Blagovijesti kao svoj dan zajedništva.