, 2017-05-16

Sport je jedan od načina koji osobama s invaliditetom omogućava razvijanje i aktiviranje njihovih talenata i sposobnosti. Korisnici Caritasovih radionica Nazaret i Emanuel redovito i rado sudjeluju na sportskim aktivnostima i raznim natjecanjima. Kako bi se što uspješnije pripremili za natjecanja potrebno je puno truda i vježbe.
Budući da je u dvorištu centra Nazareta postavljen koš, logično je da je košarka za većinu naših korisnika sport broj jedan. Svaku pauzu i svaki slobodan trenutak provedu igrajući košarku. Uglavnom odmjeravaju snage međusobno u manjim skupinama.
Današnji dan će im vjerojatno ostati u lijepom sjećanju jer su ih posjetili košarkaši
Hrvatskoga košarkaškog kluba Zrinjski: Mario Petrić, Stipe Planinić i Mateo Zovko u pratnji sportskog direktora Vedrana Odaka. U druženju i igri pod košem s korisnicima (košarkašima) Nazareta ovi vrhunski sportaši proveli su jedan školski sat i uvjerili se kako i među našim korisnicima ima dobrih igrača. Tom prigodom darovali su im dvije nove košarkaške lopte. Ovaj je dar stigao u pravo vrijeme budući da je lopta s kojom su do sada igrali bila istrošena i na granici upotrebljivosti.
Vjerujemo da će se s novim loptama i igra naših korisnika poboljšati. Košarkašima HKK Zrinjski koji su na svoj redoviti trening otišli s puno pozitivnih dojmova i emocija iskreno i od srca zahvaljujemo.