, 2017-06-16

Na poziv župnika župe Grabovica don Blaža Ivande korisnici Caritasovih radionica za osobe s invaliditetom boravili su u Grabovici 13. lipnja i sudjelovali u proslavi svetog Ante Padovanskog, župnog patrona ove župe. Župa Grabovica jedna je od šest župa u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji koja je posvećena ovom omiljenom svecu Katoličke crkve kojeg vjernici u Hercegovini posebno štuju i rado se mole njemu u zagovor, te se kroz trinaest utoraka pripremaju za proslavu njegovog blagdana.

Velik broj vjernika susjednih župa buškoblatskog kraja zajedno s domaćim vjernicima sudjelovalo je u proslavi blagdana svetog Ante. Među njima su bili i korisnici iz Caritasovih radionica Nazaret, Emanuel i Betlehem zajedno sa svojim instruktorima te dr. don Antom Komadinom, ravnateljem Caritasa hercegovačkih biskupija. Oni su se predstavili svojim rukotvorinama koje su vjernici imali prigodu pogledati i kupiti nakon svete Mise.

Svetu misu predvodio je mons. Zdenko Križić, biskup Gospićko-senjske biskupije u koncelebraciji s velikim brojem župnika susjednih župa. Govoreći o životu ovog sveca biskup je naglasio kako je sveti Ante, veliki propovjednik i naučitelj, u svome kratkom ovozemaljskom životu učinio mnoga velika djela. Naglasio je kako je ljubav ona koja čovjeka mijenja i preporađa te da je ljubav prema siromasima i zapostavljenima sv. Antu mijenjala i činila ga sve svetijim.

Po svršetku svete Mise dr. don Ante Komadina, ravnatelj Biskupijskog Caritasa Mostar koji ove godine proslavlja 35-u obljetnicu svoga rada,  okupljenim je vjernicima ukratko predstavio Caritasovu skrb za osobe s invaliditetom.

Biskupijski Caritas Mostar srdačno zahvaljuje don Blažu Ivandi i Udruzi sv. Vinka iz Livna i Grabovice na srdačnom gostoprimstvu i ugodnom boravku u ovoj prelijepoj župi. Kako bi boravak u Grabovici našim korisnicima ostao u dugom sjećanju na povratku u Mostar obišli su i Eco selo Grabovica. Ljubazni domaćini ovog sela pokazali su svoje veliko srce te vrući lipanjski dan Emanuelcima, Nazarećanima i Betlehemcima učinili posebnim i nezaboravnim.