Novosti

15 GODINA SLUŽENJA U LJUBAVI

 

24.07.2018 12:20
Slika
 

U petak, 20. srpnja 2018. godine, djelatnici Rehabilitacijskog centra „Sveta Obitelj“ zajedno s djelatnicima iz drugih Caritasovih ustanova i projekata, okupili su se u Centru „Sveta Obitelj“ kako bi se riječima zahvale oprostili od s. Krunoslave Adžamić. S. Krunoslava je 15 godina vodila ovu najveću i najzahtjevniju Caritasovu ustanovu. Od jeseni preuzima nove dužnosti u Sarajevu.

U govoru zahvale kojeg je izrekao don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa Mostar, istaknute su neke značajke i obilježja koja na najbolji način opisuju s. Krunoslavu i njezin rad u „Svetoj Obitelji“.

Ljubazna i susretljiva - S. Krunoslava je u komuniciranju s drugima vrlo susretljiva i ljubazna. Ova je njezina vrlina dolazila do izražaja i u susretu s gostima kuće, s dobročiniteljima, posebice s djelatnicima i još više s korisnicima Centra „Sveta Obitelj“ te s članovima njihovih obitelji. Naravno, i na njezinu se licu ponekad prepoznavao umor i djelovanje dijabetesa. No, unatoč svemu njezina ljubaznost i susretljivost nisu izostajali.

Lake ruke te tiha i mirna glasa - S. Krunoslava je osoba, kako naš narod kaže, lake ruke. Premda je u ovako velikoj kući s brojnim osobljem bilo težih i mučnih situacija, ona se sa svim tim problemima sučeljavala bez „udaranja šakom po stolu“ i bez podizanja glasa. Djelovala je uvijek pomirljivo, nije izazivala, nego smirivala tenzije. Neki su znali reći „Lako je s Krunom“. Ali je upravo ta njezina pomirljivost i dobrota na ljude tako djelovala da su se posramili svojih pokušaja „zaobilaženja s. Krune“.

Ponizna i skromna - Premda je bila ravnateljica jedne od najvećih Caritasovih ustanova, s. Krunoslava je uvijek ostala ponizna i skromna. U njezinom ponašanju i nastupanju nije bilo uznositosti. Kad god je trebalo, u svako doba dana, rado je primala goste i dobročinitelje. Otvorena uvijek za suradnju nikad nije prelazila granice svoje nadležnosti i kompetencija, prihvaćala je savjete i kritiku, a u donošenju odluka bila je više samozatajna nego auktoritativna.

Djelovala strpljivo i s ljubavlju - S. Krunoslava je posebice u ophođenju s korisnicima bila strpljiva i puna ljubavi. Često je ponavljala, misleći na djecu s posebnim potrebama u ambulantnom i teško bolesne u stacionarnom odjelu „Svete Obitelji“: Ovaj se posao ne može raditi bez srca! Razumijevanje i ljubav su resili njezin odnos prema korisnicima.

S. Krunoslavi zahvaljujemo na predanom i savjesnom karitativnom radu i svjedočenju djelotvorne ljubavi te joj želimo puno zdravlja i uspjeha u budućim službama njezinog redovničkog života!

0 0