Novosti

ADVENTSKA AKCIJA

„Nemojte štedjeti ljubav i dobrotu!“

26.11.2020 12:43
Slika
 

Caritas Mostar i ove godine organizira tradicionalnu akciju „Paket ljubavi“. Akcija se odnosi na prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština za one najpotrebnije. Namirnice i higijenske potrepštine mogu se donijeti u bilo koji Župni ured ili u zgradu uprave Caritasa (Zagrebačka 5A).

Početkom ove godine Caritas Mostar je ponovno pokrenuo Kućnu njegu za stare i nemoćne te smo odlučili da sve što se skupi ide upravo za njih, za stare i nemoćne osobe, koji žive od najmanje moguće mirovine ili bez ikakvih primanja. U Kućnoj njezi djeluju četiri djelatnice, koje osim posjete korisnicima redovito donose hranu, higijenske potrepštine te provjere zdravstveno stanje (tlak, šećer, vode računa o osobnoj higijeni), pospreme dom, očiste. Na samom početku svoga djelovanja (u mjesecu siječnju) Kućna njega brojala je petnaestak korisnika. Danas brojimo više od 120 korisnika, na terenu cijele Biskupije. Sve je veći broj onih koji sami, napušteni, nemaju što jesti te, nažalost, zaboravljeni.

Nastojimo i ove godine senzibilizirati srca vjernika, za one u pravoj potrebi, koji će ovoga Božića na svojim stolovima imati samo ono što im donesemo i upravo za one kojima smo jedina posjeta i upućena ljudska riječ.

Potičemo sve ljude da se u ovom adventskom vremenu sjetimo onih kojima smo najpotrebniji. Svojim minimalnim odricanje drugima možemo osigurati život dostojan svakoga čovjeka. Zadržimo u sebi dobrotu, toplo srce za drugoga i nikada ne zatvorimo oči pred onima koji su u pomoći.

Prilog u novcu možete uplatiti na računu Biskupijskog Caritasa: 3381002200597215

 

ZAŠTO?
Na ulici sam vidjela malenu djevojčicu
Promrzlu i drhtavu, u tankoj haljini,
S malo nade u čestit obrok.
Razljutila sam se i rekla Bogu:
„Zašto to dopuštaš?
Zašto ne učiniš nešto?“
Bog tada ništa nije rekao.
Te noći, Bog je iznenada odgovorio:
„Naravno da sam nešto učinio.
Stvorio sam tebe“.
0 0