Novosti

BLAGDAN BLAGOVIJESTI U SVETOJ OBITELJI

 

10.04.2018 14:23
Slika
 

Jučer, 9. travnja 2018. godine, u Rehabilitacijskom centru Sveta Obitelj proslavljen je blagdan Blagovijesti. Ovaj blagdan redovito se slavi 25. ožujka, međutim kako je ove godine 25. ožujak bila nedjelja muke Gospodnje – Cvjetnica, blagdan Blagovijesti se pomjerio na jučerašnji dan zbog Velikog tjedna i Uskrsne osmine. Inače, blagdan Blagovijesti slavi se kao dan Centra Sveta Obitelj još od 2004. godine.

Svetu Misu predvodio je fra Antonio Šakota, župni vikar iz župe Svetih Petra i Pavla kojoj Centar Sveta Obitelj teritorijalno pripada. U uvodnim riječima na početku Mise, fra Antonio je govorio o važnosti ovog blagdana i o događaju koji se prije više od 2000 godina dogodio u malom mjestu Nazaretu. Dvije članice Frame svojim pjevanjem uljepšale su misno slavlje, a misna čitanja pročitali su, uz s. Juditu Matić, korisnik Davor Lasić iz Radionice Emanuel, te Slavko Sudar koji je smješten u Stacionarnom odjelu Centra.

Na misi su sudjelovala djeca iz Edukacijsko-rehabilitacijskog odjela Svete Obitelji, korisnici iz radionica Nazaret i Emanuel te djelatnici, a uz predvoditelja misnog slavlja fra Antonia, misu je slavio i ravnatelj Caritasa don Ante Komadina.

Za korisnike iz Svete Obitelji, Nazareta i Emanuela sudjelovanje na Svetoj Misi uvijek je poseban doživljaj. Tako je bilo i ovaj put. Uz pjesmu i molitvu radosno su proslavili blagdan Blagovijesti kao svoj dan zajedništva. Nakon mise upriličeno je kratko druženje.

0 0