Novosti

BOŽIĆNA ČESTITKA

 

23.12.2020 14:59
Slika
 
"Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin. I  evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama." I odjednom se anđelu pridruži silna nebeska vojska hvaleći Boga i govoreći: 'Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!'" (Lk 2,10-14)

Poštovani prijatelji i podupiratelji
Caritasa Biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan!
 

U ovom predbožićnom vremenu i izmaku još jedne građanske godine, kada se približavamo „svečanom danu kada je veliki i vječni Dan iz velikoga i vječnoga dana došao u ovaj naš kratki vremeniti dan“, dolazim vam s ovom kratkom božićnom čestitkom u kojoj, na prvom mjestu, želim dati slavu i hvalu Bogu što ste i ove godine bili vjerni Caritasov pratitelj i podupiratelj. 

Bogu hvala, Caritas je i ove godine, unatoč velikih izazova koje je pred nas stavila pandemija korona virusa, uspio ispuniti svoju evanđeosku zadaću: biti blizu onima s kojima se Novorođeni poistovjetio i u kojima Uskrsli želi biti prepoznat. A to su naši korisnici - braća i sestre u potrebi.

Često volimo reći kako je uloga Caritasa da bude onaj potrebiti most između osoba kojima je Bog podario mogućnost da budu njegova Providnost i onih kojima je pomoć potrebna. Zahvaljujući našoj međusobnoj suradnji i u ovoj smo godini bili sposobni priteći u pomoć mnogima u različitosti njihovih potreba.

Sv. Ivan nam prenosi Isusove riječi: Siromaha će te uvijek imati uza se (Iv 12,8). Stoga je moja nada da ćemo i Novu godinu, koju dobri Bog u svojoj neizmjernoj ljubavi pred nas prostire, ispuniti dobrim djelima; da se ne ćemo umoriti biti njegova Providnost tolikima koji ga neprestance za pomoć mole. U Svetom Pismu čitamo: "Uistinu, tko vas napoji čašom vode u ime toga što ste Kristovi, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća.“ (Mk 9,41) 

S ovim mislima, svima vama, poštvani i dargi prijatelji i podupriatelji Caritasa Biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan izražavamo iskrene Božićne čestitke i obećavam molitve za blagoslovljenu Novu godinu.  

 

 

Na dobro vam došao Božić, Sveto Porođenje Isusovo!  

 

 

Don Željko Majić  

ravnatelj Caritasa  

0 0