Novosti

IZLOŽBA U ALADINIĆIMA

 

18.06.2018 14:16
Slika
 

Na 11. nedjelju kroz godinu, 17. lipnja 2018. godine, župa Svih Svetih u Aladinićima bila je domaćin izložbe radova osoba s invaliditetom iz Caritasovih radionica Emanuel i Nazaret iz Mostara i Betlehem iz Čapljine. Te nedjelje 18 korisnika iz navedenih radionica, zajedno sa svojim instruktorima, pohodili su ovu župu Trebinjsko-mrkanske biskupije i nazočili Svetim Misama. Zajedno s njima bio je i ravnatelj Caritasa Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, dr. don Ante Komadina, koji je slavio i propovijedao na Misama u 9 i 11 sati uz suslavlje župnika don Stipe Gale. Don Ante je vjernicima na početku mise ukratko predstavio radionice i što sve Caritas radi s osobama s invaliditetom. U svojim propovijedima, tumačeći tekst iz Markovog Evanđelja o sjemenu, govorio je o tome kako sjeme koje sijač baci u zemlju prođe sedam faza da bi donijelo plod. Inače broj sedam u biblijskom smislu predstavlja puninu i savršenstvo. Isto tako Bog u našim srcima stavlja sjeme svoje milosti koje uz Božju pomoć, poštujući čovjekovu slobodu, izraste u plod i puninu vjere.

Veliki broj vjernika pohodio je nakon Misâ štandove na kojima su Nazarećani, Emanuelci i Betlehemci postavili svoje radove. Mnogo različitih ručnih radova bilo je izloženo i ponuđeno na prodaju. U ove tri radionice vrijedne ruke svakodnevno izrađuju različite uporabne i dekorativne predmete od gline, drveta, papira, gipsa, vunice, kamenčića... Svaki proizvod koji nastane u ovim radionicama  poseban je i originalan jer je u njegovu izradu uloženo puno strpljenja, truda i ljubavi.

Nakon misâ i prodaje uslijedilo je druženje uz obilan i raznovrstan objed kojeg su na župnikov poziv pripremili župljani. Uistinu su se župnik don Stipe i župljani Aladinića pobrinuli  i potrudili da na poseban način dočekaju ovu posebnu i uvijek dobro raspoloženu skupinu mladih ljudi. Zahvaljujemo svima na srdačnom gostoprimstvu i ljubavi koju su nam iskazali za vrijeme ovog kratkog ali vrlo ugodnog boravka u lijepom dubravskom kraju.

0 0