Novosti

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

 

30.11.2018 15:48
Slika
 

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. 12. 2018. godine, udruge i ustanove koje rade s osobama s invaliditetom pripremaju u PC Mepas Mall promidžbeno-prodajnu izložbu ručnih radova. Posjetitelji će tog dana imati mogućnost vidjeti dio njihovog stvaralaštva i kreativnosti te kupnjom proizvoda pomoći njihov rad.

"Pogledaj! Ja to mogu!", slogan je ovogodišnjeg obilježavanja ovog dana. Često se govoreći o osobama s invaliditetom ističu njihovi problemi i ograničenja. S druge strane obilje je onoga što te osobe mogu raditi i u čemu se mogu ostvariti. Upravo to želimo pokazati!
Uz izložbu rukotvorina, istog dana u 12 sati, na platou kod glavnog ulaza u Mepas Mall, mladi ljudi s invaliditetom će izraziti svoja htijenja, želje i nadanja. Mirnim protestom i okupljanjem poslat će poruku da ne žele biti na margini društva na koju su gurnuti te kako ih boli nepravda i diskriminacija.

U programu sudjeluju Centri Los Rosales i Sveta Obitelj, Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama, Caritasove radionice Nazaret i Emanuel, Udruge Vedri osmijeh, Ružičnjak, Down sindrom i Sunce, te Socijalna poduzeća VedriMo i RAD-DAR.

0 0