Novosti

MISNO SLAVLJE I POKLADNO VESELJE

 

27.02.2019 15:34
Slika
 

Svake zadnje srijede u mjesecu u Rehabilitacijskom centru „Sveta Obitelj“ slavi se sveta Misa za sve korisnike i djelatnike „Svete Obitelji“ i „Nazareta“. Tako je bio i ove srijede, 27. veljače 2019. godine. Župni vikar iz mostarske katedrale don Davor Berezovski slavio je svetu Misu te je na jednostavan i razumljiv način u propovijedi govorio o ljubavi Božjoj. Mladi svećenici i đakoni svojim su pjevanjem uzveličali i uljepšali misno slavlje. Molitvu vjernika pročitali su korisnici iz radionice „Emanuel“.

Toplinu i radost u prostoriju u kojoj se slavi Misa svojim dobrim raspoloženjem i ponašanjem unijela su djeca i odrasli korisnici, a s. Rudolfa je cvijećem i različitim dekoracijama učinila da ova podrumska prostorija bude što ugodnija za slavljenje svete Mise te druženje i zabavu.

Veselje i zabava koji su uslijedili nakon Mise bili su u znaku maškara. Potrudili su se djelatnici „Svete Obitelji“ te su za djecu iz edukacijsko-rehabilitacijskog odjela pripremili različite maske. Bilo je tu i princeza i sobarica, kauboja i kuhara. I svi su uživali pod svojom maskom. Posebno su nas iznenadili djelatnici iz stacionarnog odjela koju su pripremili pravu svadbenu povorku pod maskama, u kojoj su bili zastupljeni svi, od mlade i mladoženje do starog svata i male mlade.

Dobrom raspoloženju pridonijeli su mladi svećenici i đakoni koji su pjesmom i svirkom učinili da druženje i veselje potraje. Naravno, da su za sve nazočne bile pripremljene i krafne, jer kakve su poklade bez krafni.

0 0