Novosti

ODRŽAN TREĆI LJETNI KAMP PRIJATELJSTVA

„Jedini način da imaš prijatelje jest da budeš prijatelj“

16.07.2019 13:47
Slika
 

U razdoblju od 12. do 14. srpnja 2019. godine u Caritasovu duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima kod Mostara već treću godinu zaredom održan je LJETNI KAMP PRIJATELJSTVA u organizaciji Centra za djecu, mlade i obitelj SPES. Kroz tri kvalitetno osmišljena dana djeca su vrijeme provodila u igri, edukaciji, kreativnim radionicama i druženju. Na kampu je sudjelovalo 62 djece, a u osmišljavanju radionica sudjelovale su volonterke SPES-a koje kroz cijelu godinu rade s djecom različitog uzrasta u prostorijama Centra.

Ove godine kamp su posjetili i dodatno uveselili i zanimljivi gosti. Drugi dan kampa Dječja dramska skupina HKUD “Didak” Gradnići, održala je djeci primjerenu i pomalo šaljivu predstavu pod nazivom “Kaos prije premijere”. Predstavu je pripremila Andrijana Zubac, članica dramske skupine društva, koja iza sebe ima tri zamijećene predstave. Ovo je prva predstava koju izvodi skupina mlađih članova, a svoju premijeru je doživjela 7.6.2019. u Gradnićima, gdje su ostavili lijepe dojmove, kako na mlađu, tako i stariju publiku. Jednako smo i mi uživali u njihovoj izvedbi te toplo preporučujemo njihovu predstavu. Treći dan kampa posjetili su nas izvorni govornici španjolskog jezika, tri predivna momka iz Almeire: Sergio, Gabriel i Jesús koji su djecu upoznali sa španjolskom kulturom i jezikom.

Kao pozdrav i uspomenu do sljedećeg ljetnog kampa djeca su puštala brodiće prijateljstva koje su izradili jedni drugima, ostavljali otiske dlanovima na prozirnoj foliji, razmijenili poruke prijateljstva i preuzeli diplomu s porukom „Jedini način da imaš prijatelje jest da budeš prijatelj“. Vidimo se ako Bog da dogodine!

0 0