Novosti

Otvoreno Savjetovalište za zapošljavanje mladih u okviru projekta Your job

 

10.10.2019 13:37
Slika
 

Caritas Bosne i Hercegovine i Caritas biskupijâ Mostar - Duvno i Trebinje - Mrkan, 9. listopada 2019. godine otvorili su vrata savjetovališta za zapošljavanje mladih u okviru regionalnog projekta YOUR JOB, kojeg financira Austrijska razvojna agencija (ADA) i Caritas Austrije.

Svečano otvaranje upriličeno je u prostorijama Centra za djecu, mlade i obitelj SPES Mostar, koji se nalazi na adresi Zagrebačka 8. Predstavnici ministarstava, institucija, ustanova, zavoda za zapošljavanje, humanitarnih i drugih organizacija, medija ali i zainteresirane mlade osobe sudjelovale su na prezentaciji projekta YOUR JOB i razgovarali o mogućoj suradnji kada je zapošljavanje mladih u pitanju, a time i njihov ostanak u Bosni i Hercegovini. Kroz ovo savjetovalište mladim osobama će se pružiti pomoć za aktivno traženje posla, pronalazak zaposlenja i  stjecanje radnog iskustva, organizirat će se treninzi za jačanje vještina, te samim time i mogućnost boljeg pozicioniranja na tržištu rada.

Prilikom otvaranja savjetovališta u Mostaru voditelj projekta za Bosnu i Hercegovinu, gospodin Miroslav Valenta, naglasio je kako se zajedničkim naporima može doprinijeti efikasnijem rješavanju pitanja zaposlenja mladih. Značajno je pokretanje socijalnih poduzeća i inkubator poslovnih ideja, jer je to izuzetna prilika da mladi, uz određeni poticaj koji će biti osiguran iz sredstava projekta, realiziraju svoje poslovne ideje.

YOUR JOB - Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkan (Regionalni projekt potpore mladima pri zapošljavanju na Balkanu) novi je Caritasov projekt koji će u naredne tri godine pružiti potporu mladima u traženju posla kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu, kao i mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća. Projekt se provodi u Albaniji, BIH, Kosovu i Srbiji. U BiH projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupijâ Mostar - Duvno i Trebinje Mrkan.

Kroz provedbu projektnih aktivnosti omogućit će se zapošljavanje 30 pripravnika, podijeliti 6 grantova/financijskih potpora mladima za otvaranje biznisa, organizirati obuke za stručno osposobljavanje mladih, otvoriti dva inkubatora poslovnih ideja i dva savjetovališta za mlade u Mostaru i Banja Luci.

Za sve informacije oko projekta i aktivnosti možete doći u savjetovalište na adresi: Centar za djecu, mlade i obitelj SPES - Zagrebačka 8. Radno vrijeme savjetovališta je ponedjeljak i petak od 9 do 11h, a u utorak od 13 do 15h. Savjetnica gđa Anita Kožul dostupna je na telefon broj 036 328 916 i email: anita@caritas-mostar.ba.

0 0