Novosti

Predstavljanje projekta YOUR JOB na sajmu #ZaposliOSI

Projekt YOUR JOB je predstavljen na prvom sajmu zapošljavanja osoba s invaliditetom u Mostaru

14.06.2019 15:44
Slika
 

Na sajmu zapošljavanja osoba s invaliditetom #ZaposliOSI održanom u Mostaru 12. lipnja 2019. godine predstavljen je novi regionalni projekt YOUR JOB (Youth Overcoming Unemployment Regionally trough Job Opportunities on the Balkan) kojeg provodi mreža Caritasa u regiji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije predvođeni Caritasom Austrije uz financijsku pomoć Austrijske razvojne agencije (ADA).

Projektom će se nastojati osigurati pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu kao i mogućnost za pokretanje vlastitog poduzeća mladim nezaposlenim osobama od 15 do 30 godina, koji su registrirani u Zavodu za zapošljavanje Mostar i Banja Luka.

Projektne aktivnosti u Bosni i Hercegovini provodit će Caritas biskupije Banja Luka i Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, a planirano je otvaranje savjetovališta za zapošljavanje mladih u Mostaru i Banja Luci, obuke za aktivno traženje posla, organiziranje seminara za jačanje vještina mladih, program potpore za stručno osposobljavanje i obrazovanje odraslih, pripravnički program, inkubator poslovnih ideja te grantovi za pokretanje socijalnih poduzeća.

Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom je organiziran kroz projekt P.O.W.E.R kojeg financira Europska unija kroz IPA II program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina i Crna Gora, a provodi ga Caritas BiH s partnerskim organizacijama u BiH i Crnoj Gori. Posjetitelji su imali priliku pogledati izložbene prostore raznih izlagača udruženja, nevladinih organizacija i institucija. te socijalnih poduzeća koji skrbe ili upošljavaju osobe s invaliditetom. Zahvaljujemo se organizatorima na mogućnosti predstavljanja projekta YOUR JOB.

0 0