Novosti

PRIJATELJI IZ RENOVABISA U POSJETU CARITASU MOSTAR

 

05.06.2018 09:33
Slika
 

Tijekom prošloga vikenda, točnije 1. i 2. lipnja 2018. Caritas Mostar su posjetili predstavnici Renovabisa - dobrotvornog tijela Biskupske konferencije Njemačke i njemačkih katolika. Izaslanstvo su činili direktor Renovabisa dr. Christian Hartl i suradnici Herbert Schedler i Ottilia Prosser.

Gosti su u upravnu zgradu Caritasa Mostar stigli u petak u večernjim satima, a dočekali su ih ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija dr. don Ante Komadina i kolegica Mirjana Vlaho. Radni dio posjeta uslijedio je u subotu. Nakon kratkog boravka u Ordinarijatu kod mjesnog biskupa msgr. dr. Ratka Perića gosti iz Njemačke su u pratnji domaćina krenuli prema Čapljini i Domu za stare i iznemogle osobe s hospicijem „Betanija“.

Ova čapljinska Caritasova ustanova, otvorena prije više od pet godina najvećim dijelom je sagrađena zahvaljujući upravo „Renovabisu“ koji je odlučio financijski pomoći i njezinu dogradnju. Na gradilištu su ih dočekali predstavnik izvođača radova, vlasnik građevinske tvrtke „Barbarić“ d.o.o gosp. Željko Barbarić, Caritasov nadzorni inženjer gosp. Marin Musa i ravnatelj doma „Betanija“ Ante Bender. Barbarić i Musa su predstavili dosadašnji tijek građevinskih radova dok je Bender iznio kratak osvrt na pet godina rada Doma.

0 0