Novosti

REGIONALNI FORUM CARITASA O ZAŠTITI DJECE

 

12.11.2018 15:06
Slika
 

Od 13.-15. studenoga 2018. u Duhovno-obrazovnom centru „Emaus“ održava se prvi Regionalni forum Caritasa o zaštiti djece.

Uz domaćine iz Caritasa Bosne i Hercegovine, na Forumu sudjeluju predstavnici Caritasa iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, a posebni gosti su Jacob Winter, izvršni direktor Caritasa Internationalis i Sigried Spindlbeck iz Osthilfe-fonda Biskupije Linz.

Ravnatelji Caritasa i stručnjaci iz Caritasovih ustanova koje skrbe o djeci pridonijet će izradi Politike za zaštitu djece i mladih po uzoru na standarde Caritasa Internationalis. Cilj Foruma je podići svijest o potrebi i važnosti izrade smjernica za zaštitu djece, ponuditi konkretne upute, mehanizme i alate, podržati razmjenu iskustava i umrežavanje Caritasa u dobrim praksama zaštite djece.

Sudionicima Foruma u „Emausu“ bit će predstavljani međunarodni i domaći standardi u zaštiti djece na temelju konvencija i pozitivnih zakonskih propisa, zatim politike, procedure i prakse za zaštitu djece i mladih u Caritasu, kao i iskustva i izazovi zaštite djece u Austriji kao primjer dobre prakse. U radu po skupinama razgovarat će se o mogućim mehanizmima i alatima zaštite djece.

Forum u Mostaru otvorit će ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević, a u ime domaćina, Biskupije Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, goste će pozdraviti dr. Ante Komadina, ravnatelj Caritasa i mons. Željko Majić, generalni vikar.

Drugog dana Foruma sudionici skupa će sudjelovati na svetoj misi u mostarskoj katedrali, koju će predvoditi mjesni biskup dr. Ratko Perić, nakon čega će biti upriličen posjet Dječjem vrtiću „Sveti Josip“.

Regionalni forum održava se uoči Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 20. studenoga.

0 0