Novosti

SUCI HUMANITARCI DARIVALI CARITASOVE RADIONICE

 

07.02.2020 11:14
Slika
 

Proteklog vikenda u Mostaru je održan četvrti tradicionalni malonogometni turnir sudačkih  udruženja NS/FS BiH pod nazivom Suci humanitarci. Na turniru su nastupili predstavnici (suci i instruktori suđenja)  svih udruga iz cijele BiH koji su nakon sportskih natjecanja organizirali i humanitarnu večeru na kojoj je bilo prisutno više od 200 sudionika.
Za vrijeme večere prikupljeni su novčani prilozi kojima su organizatori odlučili podržati rad Caritasovih radionica za osobe s invaliditetom Nazaret, Emanuel i Betlehem, kao i radionica Udruženja roditelja i prijatelja osoba s posebnim potrebama Sunce Mostar.   
Koliko su „ljudi u crnom“ (kako ih neki nazivaju) humanitarno osviješteni i svjesni potrebe pomaganja onima koji bez naše pomoći teško mogu preživjeti pokazuje i činjenica da je za vrijeme večere prikupljeno 2,000.00 KM koje su organizatori podjednako rasporedili i predali odgovornim osobama u ovim udruženjima.

Svakodnevno smo pozvani pokazati našu blizinu i iskazivati podršku onima kojima je naša pomoć potrebna. Ovo je jedan izvrstan primjer kako se uz malo volje i truda mogu postići zavidni i vrijedni rezultati. Trebamo biti svjesni činjenice da danas među nama žive mnoge osobe kojima je potrebna naša pomoć i podrška bez koje neki teško mogu preživjeti.
Ukoliko smo u mogućnosti pružiti podršku ljudima u potrebi neka nam oko ne bude stisnuto (Tob 4,7) i budimo svjesni da će nam se za svako naše suosjećanje i podršku stostruko uzvratiti.

Djelatnici Caritasovih radionica za osobe s invaliditetom najiskrenije zahvaljuju organizatorima na ovom velikodušnom daru i obvezuju se da će ga savjesno i odgovorno utrošiti prema vlastitim potrebama u korist onih o kojima svakodnevno skrbe.  
0 0