ZIMSKA POMOĆ ZA NAJPOTREBNIJE

21.02.2019 14:12
Slika

Dobrotom našeg inozemnog partnera i dobročinitelja, Caritasa Gornje Austrije, i ove smo godine uspjeli nabaviti i podijeliti 160 kubnih metara drva za ogrjev za više od 75 potrebitih obitelji na području hercegovačkih biskupija.

Caritas hercegovačkih biskupija već više od 35 godina provodi različite i redovite programe i aktivnosti u korist onih kojima je potrebna pomoć i/ili podrška druge osobe. Na taj način, na dnevnoj razini skrbimo za više stotina korisnika. Povremeno organiziramo i provodimo i posebne akcije i aktivnosti vezane uz određenu trenutnu problematiku ili iznenadne slučajeve kada djeluju i reagiraju naši interventni timovi na terenu u suradnji sa Župnim caritasima. Kroz sve ove godine uspjeli smo nabaviti i podijeliti na stotine kubnih metara drva za ogrjev, kombiniranih štednjaka i štednjaka na kruto gorivo. Time smo zadovoljili velike potrebe i upite koji nam pristižu iz naših župa preko Župnih caritasa. U ovim akcijama podržavali su nas različiti inozemni donatori kojima izražavamo veliko poštovanje i iskrenu zahvalu.

Nažalost, koliko smo god svi zajedno aktivni i zajedničkim radom uspijevamo zadovoljiti brojne potrebe i upite s terena, i dalje nam je potrebna pomoć naših dobročinitelja bez čije je podrške naš rad nemoguć i neostvariv.

Posljednjih godina veliki dio radno sposobnog i mlađeg stanovništva s naših prostora emigrirao je u susjedne i daleke zemlje. Time problem starih, bolesnih, napuštenih i osamljenih osoba postaje još izraženiji. Veliki broj ovih osoba je socijalno ugrožen, a neki od njih i nemaju bližih članova obitelji koji bi o njima skrbili. Takve se osobe obraćaju različitim ustanovama, župnim uredima i Caritasima tražeći pomoć. Radosni smo uvijek kada možemo, makar i djelomično, udovoljiti potrebama onih najpotrebnijih.

Na to nas potiče evanđeoski poziv i ljubav prema bližnjemu.

Čineći dobra djela, uz pomoć naših dobročinitalja, Živimo ljubav već više od 35 godina.
Živimo je i dalje promičući i potičući i druge na međusobnu ljubav i podršku u skladu s vlastitim mogućnostima.