Dječji vrtić SVETI JOSIP

Potkraj 1994. godine njemački je Caritas odlučio novčano pomoći izgradnju Caritasova dječjega vrtića u Mostaru. Tada - suočeni s ratnim traumama, koje su na osobit način ostavile traga na djeci – cilj nam je bio tim mališanima, kojih je život započeo u ratu i bio prožet ratnim strahotama, uz kvalitetan odgoj ponuditi miran i siguran kutak. U ime mjesne Crkve u Hercegovini, a prema uzoru na ostale Caritase u svijetu, danas dajemo svoj doprinos na području ranoga odgoja djece u ozračju ljudske i kršćanske ljubavi. 

Nakon odlaska sestara Službenica milosrđa (Ančela) koje su od siječnja 1997. godine ravnale Caritasovim Dječjim vrtićem SVETI JOSIP, sestre Franjevke od Bezgrješnoga začeća iz Dubrovnika spremno su prihvatile i nastavile taj apostolat u rujnu 2015. godine.

Na površini od 1.357 m2 Vrtić ima pet igraonica, vlastitu suvremeno opremljenu kuhinju, multifunkcionalnu dvoranu i prostrano dvorište. 
U Dječjem vrtiću SVETI JOSIP zaposleno je 10 odgojiteljica koje se permanentno educiraju iz područja ranog rasta i razvoja djece predškolske dobi.

Vrtić može primiti 150 djece u dobi od 2,5 do 6 godina.

Dan Vrtića slavi se na svetkovinu sv. Josipa, 19. ožujka. 
«Tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima.»
(Mt 18,5)
Dječji vrtić SVETI JOSIP                           
Biskupa Buconjića 1B
BiH – 88000 Mostar
Tel.: 036 330 994
e-mail: vrtic.sveti.josip@tel.net.ba 
www.vrtic-sveti-josip.ba 
0 0