Gospodarsko društvo za upošljavanje osoba s invaliditetom RAD-DAR d.o.o

U kolovozu 2013. godine Caritas Mostar osnovao je Gospodarsko društvo za upošljavanje osoba s invaliditetom RAD-DAR d.o.o. Mostar. Osnivajući Gospodarsko društvo RAD-DAR Caritas Mostar ide korak dalje u skrbi za osobe s invaliditetom te im daje priliku i za zapošljavanje.

Pozitivni i uvažavajući odnos prema osobama s invaliditetom, stvaranje uvjeta za njihovo osposobljavanje i zapošljavanje obveza je svakog civiliziranog društva. Stupanj civilizacije nekog društva mjeri se u njegovom odnosu prema osobama s invaliditetom. Taj odnos ne podrazumijeva žaljenje, već razumijevanje, što je temelj za ostvarivanje konačnog cilja, a to je integracija osoba s invaliditetom u obitelj, radnu sredinu i kvalitetan društveni život. Unatoč činjenici da je u vremenu u kojem živimo i onima najsposobnijima teško pronaći posao, a osobama s invaliditetom san o zaposlenju uglavnom nedostižan, Caritas Mostar je u Gospodarskom društvu RAD-DAR uposlio pet osoba s invaliditetom. Ove osobe za svoj rad primaju redovitu plaću uza što im se uplaćuju porezi i doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Kako bi Gospodarsko društvo što duže egzistiralo i funkcioniralo, te uskoro bilo u stanju zaposliti i nove djelatnike s invaliditetom, svim zainteresiranima nudimo raznovrsne proizvode razvrstane u nekoliko kategorija: religijski suveniri, poslovni pokloni, didaktičke igračke, uspomene na razne prigode (krštenje, pričest, krizmu…), darovi za mladence, usluge rezanja i obrade raznog materijala te usluge uokvirivanja slika. Također smo otvoreni i za suradnju sa svim zainteresiranima partnerima na području pakiranja i razvrstavanja gotovih proizvoda, kao i dorade i obrade poluproizvoda u skladu s našim mogućnostima.  

Kupujući proizvode nastale u RAD-DAR-u osobama s invaliditetom pomažete u njihovom zapošljavanju kao i u vlastitom ostvarivanju, potvrđivanju i opstanku na tržištu rada.
«Sve što činite neka bude u ljubavi! » (1Kor 16,14)
RAD-DAR d.o.o.                   
Zagrebačka 5A
BiH – 88000 Mostar
Tel.: 036 328 916
Faks: 036 328 918
e-mail: info@rad-dar.ba 
www.rad-dar.ba 
0 0