Novosti

BIJAH ŽEDAN I NAPOJISTE ME

 

13.10.2020 20:23
Slika
 

Smisao ljudskog postojanja na zemlji zrcali se u Kristovim zapovijedima ljubavi u kojima nam je određeno slaviti Boga i uzajamno se ljubiti bratskom ljubavlju. Ove dvije zapovijedi obvezuju nas prepoznati jedni u drugima Krista i pružiti bližnjemu ruku podrške i pomoći u skladu s njegovim potrebama. Pozvani smo također i međusobno se poticati na tu ljubav kako bi se u djelima našim očitovala Ljubav Božja.

Proteklih smo dana svjedočili jednom konkretnom činu u kojem je vidljiva prisutnost upravo te Ljubavi i u kojem smo timskim radom doprinijeli izvršenju Zapovijedi i konkretne pomoći bližnjemu u potrebi.


S područja o kojem skrbi Biskupijski Caritas Mostar nerijetko nam dolaze različiti upiti i pozivi za pomoć onim osobama ili obiteljima koji se u određenom trenutku nalaze u teškim životnim situacijama i kojima je potrebna ruka pomoći. Takvi se upiti prosljeđuju i obrađuju u Odjelu za Župni caritas, koji uz koordinaciju ravnatelja Biskupijskog caritasa poduzima konkretne korake za rješavanje pojedinog problema.
Iz jedne od župa volonteri Župnog caritasa prijavili su osobu narušenog fizičkog i psihičkog zdravlja koja živi u neuvjetnim prostorijama bez pitke vode. U drugoj župi djelatnice tima Caritasove kućne njege skrbe o teško pokretnoj starici koja također živi u trošnoj kućici bez vode. Ravnatelj Biskupijskog caritasa zadužio je odjel za logistiku koji je nabavio cisterne za pitku vodu, odradio pripremne radove u Caritasovom skladištu, prevezao i montirao cisterne u dvorištima kuća u kojima žive ove osobe i u vrlo kratkom roku riješio ovaj zadatak. S ponosom ističemo timski rad i suradnju svih osoba koje su sudjelovale u ovom zadatku. Svatko je na određen način ugradio dio sebe i svojih sposobnosti kako bi pomogao onima kojima je pomoć u ovom trenutku uistinu bila potrebna. Od onih koji su prepoznali siromaha u potrebi sve do onih koji su na tu potrebu reagirali s najboljim namjerama i raspoloživim resursima.


Znanstvenici tvrde kako čovjek može bez hrane preživjeti i više od 70 dana, ali bez vode nitko na svijetu ne može izdržati više od jednog tjedna. Stoga je ova akcija na poseban način značajna i vrijedna.
Tko zatvori uho svoje pred vikom siromaha i sam će vikati, ali ga neće nitko uslišati. (Mudre izreke 21,13)


Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove akcije.
Radosno možemo uskliknuti da smo prepoznali žednoga i dali mu piti.

0 0