Božićna čestitka ravnatelja Caritasa

24.12.2022 21:08
Slika

Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama, i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine" (Iv 1,14).

Poštovani i dragi prijatelji Caritasa hercegovačkih biskupija!

Bog je ljubav, i koji ostaje u ljubavi u Bogu ostaje, i Bog u njemu. Očitovanje Boga ljubavi na poseban način proživljavamo svakoga Božića koji nije samo prisjećanje na povijesni događaj nego nova stvarnost koju živimo. Stvarnost Riječi koja Tijelom postaje i prebiva među nama, stvarnost slave Božje - slave koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

I evo, upravo ta stvarnost živoga Boga s nama - Emanuela i ove je godine mnoge ne samo nadahnjivala nego iz punine Milosti snagu u naše krhke posude ulijevala da bi se i u ovom vremenu i na ovim prostorima Ljubav Božja očitovala; da bi mnogi, ne samo u ratom razorenoj Ukrajini i tolikim zemljama svijeta u kojima oružje mržnje ubija svaku nadu u pravedan mir, osjetili da nisu sami, napušteni, ostavljeni ili od sviju odbačeni; da i danas postoje osobe i ustanove koje ljubav Novorođenoga tjera - Caritas Christi, urget nos! - da priskoče potrebnom u pomoć; da kruh svoj s gladnim podjele, tužna razvesele, bolesna pohode, žedna vodom napoje, tjeskobna spokoje, samotnom pristupe, potlačenoga brane, nikoga ne sude i mira tvorci  budu. I ne samo u vremenu Došašća, Božića, Korizme, Uskrsa, … nego uvijek. Jer to je poziv Isusov, to je nauk Učiteljev.

Zato danas želim zahvaliti svima vama po kojima se očitovala Ljubav Božja; koji ste i ove godine životno posvjedočili da u svijetu nije sve sebičnost, netrpeljivost, mržnja, nasilje i uništavanje; koji u Caritasu prepoznajete Evanđelje na djelu. Ovu riječ zahvale prati i molitva da dobri Bog koji je obećao da nikomu koji učini i najmanje djelo ljubavi ne će propasti plaća (usp. Mk 9,38) bude nagrada za sve dobro koje u Ime Isusovo činite onima s kojima s Novorođeni poistovjećuje i u kojima Uskrsli trajno želi biti prepoznat.

Svim vama, poštovani i dragi dobročinitelji, suradnici i prijatelji Caritasa hercegovačkih biskupija, neka je na dobro došao Božić, Sveto Porođenje Isusovo i bila blagoslovljena, zdravljem, mirom, radošću i dobrim djelima ispunjena Nova 2023. godina.

Don Željko Majić

ravnatelj Caritasa