Novosti

CARITAS USKORO OTVARA DOM EMAUS

 

01.07.2021 14:10
Slika
 
Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu sa starijom populacijom kroz svoje ustanove i projekte, svjestan rasta broja starijih osoba koji je zbog produženja životnog vijeka vidljiv i na našim prostorima te osluškujući potrebe ove populacije, Caritas Mostar će pripadnicima treće životne dobi uskoro ponuditi mogućnost smještaja u Domu Emaus u Potocima.
Promjene koje donosi proces starenja (odlazak u mirovinu, gubitak bliskih osoba, rizik od socijalne isključenosti,…) umnogome se mogu riješiti potporom obitelji, ali i institucionalnom i organiziranom brigom specijaliziranih ustanova.
 
U mjestu Potoci, na prelijepoj lokaciji uz obalu rijeku Neretve nedaleko od župne Crkve, Dom za umirovljenike Emaus otvorit će svoja vrata prvim stanarima/korisnicima početkom rujna 2021. godine. Dom raspolaže s 9 apartmana i 3 sobe, ukupnog kapaciteta 21 ležaj. Drugi prostorni kapaciteti Doma su: prostrani park sa šetnicom, atrij, tv dvorana i dnevni boravak, te kapelica.
Uz usluge smještaja i prehrane, Dom umirovljenika Emaus svojim će stanarima nuditi i druge sadržaje primjerene njihovom zanimanju i dobi, kao što su različite kreativne radionice, društvene igre, fitnes vježbe, duhovne sadržaje i sl.
Svaka soba - apartman ima vlastiti sanitarni čvor, čajnu kuhinju, tv s kablovskim priključkom, pristup internetu (wi-fi) i telefon. 
Dom za umirovljenike Emaus nudi i privremeni smještaj za članove obitelji prilikom posjeta svojih najbližih.
 
Više informacija možete dobiti u Biskupijskom Caritasu Mostar, na adresi Zagrebačka 5a te na broj telefona 036 328 917 ili upitom na e-mail: caritas-mostar@tel.net.ba
Ukoliko želite da Dom za umirovljenike Emaus bude i Vaš dom, rado ćemo vas učiniti dijelom naše obitelji uz obostrano zadovoljstvo.
0 0