Novosti

Dan Caritasova vrtića "Sv. Josip"

 

20.03.2021 07:59
Slika
 

Još od 1997. godine, kada je Dječji vrtić „Sveti Josip“ započeo s radom, običaj je, da se na svetkovinu svetog Josipa u čast ovog sveca zaštitnika Vrtića, slavi sveta Misa s djecom i odgojiteljicama. I ove godine želja je postojala, ali zbog trenutne situacije s korona virusom i epidemioloških mjera, razboritije je bilo odustati od dosadašnje prakse.

Međutim, na neki način željelo se obilježiti ovaj dan, obići djecu u Vrtiću i odgojiteljicama zahvaliti za njihovu ljubav i trud koji svakodnevno ulažu u radu s najmlađima. Ravnatelj Caritasa don Željko Majić odlučio je barem nakratko pohoditi djecu i obradovati ih. A što djecu u vrtićkoj dobi više obraduje od slatkiša. Od skupine do skupine, od djeteta do djeteta, don Željko je svakome uručio čokoladicu i kinder jaje. Na dječjim licima i očima vidjela se radost i ushićenje ali i zahvalnost zbog ovog malog dara. A da ništa nije malo što je učinjeno s ljubavlju jasno je svima, pa i onomu najmlađem djetetu u Caritasovu Vrtiću „Sveti Josip“.  

Svaka gesta pažnje, pa i ona najmanja, svakome od nas puno znači, ukoliko je učinjena otvorenog i čistog srca. A djeca koja su upravo takva, znaju prepoznati svaku pažnju i ljubav koja im se pruža i na nju odgovoriti na svoj iskreni dječji način. Tako su u jednoj skupini don Željku zahvalili pjesmom o svetom Josipu koju su pripremili upravo za današnji dan. Don Željko je djeci obećao da će opet doći u Vrtić i donijeti darove od svetog Josipa.

Na današnji dan obilježava se i Dan očeva. Svim očevima želimo, da poput svetog Josipa, budu marljivi, ponizni, pošteni i brižni čuvari Isusa i Marije i svoje obitelji.

0 0