Novosti

Duhovni bračni susret u Emausu

 

14.11.2022 14:15
Slika
 
U duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima, u blizini Mostara, u organizaciji Caritasovog Obiteljskog centra Mostar 18.studenoga 2022.godine s početkom u 16.30h održat će se susret za bračne parove s područja hercegovačkih biskupija.
Naša cjelokupna osobna formacija i duhovni razvoj obilježen je svetim sakramentima. Počevši od rođenja pa sve do smrti. Gospodin Isus, nam je dao dva poziva kroz koja je moguće samoostvarenje. Upoznavajući sebe i svijet oko sebe, uz Božju pomoć moguće je spoznati koju klicu poziva svatko od nas nosi u sebi, bilo da se radi o obiteljskom ili redovničkom pozivu. Tema ovog susreta je klica bračnog poziva pod nazivom: ,,Sreća i (nesreća) u dvoje''.
Brak je sakrament nerazrješive sveze između muškarca i žene koja ima svoje uporište u Spasitelju, a koja Njegovim savršenim naumom dovodi do rađanja potomstva. Stoga ta bračna zajednica uistinu čini Crkvu u malom, a kako bi ista nadvladala kiše i bujice potrebna joj je čvrsta stijena- Krist Gospodin. Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane bračne parove da se prijave na susret na ovu temu, o kojoj će više progovoriti gost predavač  fra Josip Vlašić.
Program susreta:
16.30h- Riječ dobrodošlice
16.35h- Predstavljanje predavača i programa
16.45h- Nagovor na temu ,,Sreća i (nesreća) u dvoje''
17.15h- Rad u parovima
18.45h- Plenum/rasprava
19.15h- Druženje i razgovor
Caritasov Obiteljski centar je osigurao novčana sredstva za održavanje susreta te je isti za sudionike besplatan!
Molimo da svi zainteresirani parovi potvrde svoj dolazak do srijede 16.11.2022.godine telefonski na broj: 063/328-916, ili putem e-maila: obiteljskicentar@caritas-mostar.ba.
0 0