Novosti

GRADONAČELNIK KORDIĆ U POSJETU CARITASU MOSTAR

 

02.06.2021 13:03
Slika
 

Jučer, prvog dana mjeseca lipnja, u poslijepodnevnim satima ravnatelj Caritasa Mostar don Željko Majić sa suradnicama Dunjom Čuljak i Dijanom Zelenika u posjet je primio gradonačelnika Mostara gospodina Maria Kordića. S njim u pratnji bili su Adil Šuta, Nataša Galuža Jekić, Elvedin Gadara i Miroslav Landeka.

Na samom početku sastanka don Željko je izrazio dobrodošlicu gradonačelniku i njegovim suradnicima te zahvalio što su izdvojili vrijeme za posjet Caritasu. Ukratko je predstavio sve Caritasove ustanove i aktualne projekte koji svoje usluge i skrb pružaju čovjeku prateći njegov životni ciklus, od rođenja, odnosno djetinjstva pa sve do posljednjih dana staračke dobi, stavljajući poseban naglasak na Dječji vrtić Sveti Josip. Ovaj se Caritasov vrtić, poput drugih privatnih vrtića u gradu Mostaru, ne nalazi na gradskom proračunu niti od grada za svoj rad dobiva ikakvu financijsku potporu. Don Željko je naglasio kako bi bilo pravično i pošteno da se Caritas zbog opsega svojih aktivnosti i kvalitete usluga koje pruža ljudima u potrebi shvati i od strane Grada Mostara prihvati za ozbiljnog socijalnog partnera.  

Saslušavši don Željka, gradonačelnik Kordić je izrazio zadovoljstvo što je, uz druge socijalne i humanitarne ustanove koje je obišao tog dana, imao mogućnost doći i upoznati se s Caritasom i njegovim aktivnostima. Svjestan svih nagomilanih problema zbog specifične situacije u gradu Mostaru u prethodnih 12 godina izrazio je spremnost i potrebu ozbiljnih radnih sastanaka kako bi se posložile stvari po pitanju financijske konstrukcije i pravičnosti u raspodjeli sredstava. Isto tako naglasio je da su vrtići posebna priča kojima se treba pristupiti stručno i ozbiljno kako bi se fer i pošteno riješilo pitanje financiranja i potpore vrtićima kojima Grad Mostar nije osnivač.

Ono što je zajedničko svim vjerskim i humanitarnim ustanovama je to da u središtu svoga djelovanja imaju čovjeka i zato Grad Mostar treba i mora prepoznati važnost ovih ustanova i pomoći ih u njihovom radu, naglasi je don Željko.

I gradonačelnik i ravnatelj Caritasa su iznijeli potrebu i želju da nakon ovog inicijalnog susreta uslijede radni susreti za rješavanje pitanjâ koja zahtijevaju više vremena i stručnosti.

0 0