Novosti

Mostar: Obilježen Dan osoba s invaliditetom i spomendan sv. Nikole

 

06.12.2023 15:44
Slika
 
Na spomendan sv. Nikole, biskupa, 6.prosinca 2023. godine, u dvorani Centra Sveta obitelj u Mostsaru, korisnici i djelatnici iz Caritasovi centara za osobe s posebnim potrebama "Nazaret" iz Mostara i "Betlehem" iz Čapljine, zajedno s roditeljima i desetak djelatnika iz drugih ustanova CAritasa Mostar, sudjelovali su u slavlju sv. Mise i lijepom druženju nakon misnoga slavlja, a sve u prigodi Dana osoba s invaliditetom.
Budući je biskup Petar bio spriječen, sv. Misau slavio je ravnatelj Caritasa Mostar don Željko Majić.  Don Željko je naglasak u propovijedi stavio na „osobnu vjeru, koju od Gospodina primamo kao dar i taj dar bi trebali prihvatiti i umnažati. Svatko od nas koji se radosno pripremamo za blagdan Božića, bez obzira na naše tjelesno zdravlje i sposobnosti trebao bi jačati vjeru i pouzdanje u Gospodina Isusa. Sv. Nikola nam je u tomu izvrstan primjer i poticaj kao omiljeni zagovornik i zaštitnik djece, djevojaka, pomoraca …“.

Sviranjem i pjevanjem slavlje Svete Mise uljepšala je g-đica Iva Rozić, a korisnici Dado, Ivan i Davor „obogatili“ misnim čitanjem i molitvom vjernika.

Uslijedilo je lijepo druženje i domjenak koji su priredili i darovali gospoda iz restorana Karting klub Mostar.
B.T.

0 0