Novosti

POTICAJ NA LJUDSKOST

 

15.11.2023 08:19
Slika
 

U ovim teškim vremenima zahvalim li svaki dan na objedu, odjeći i ponekom „luksuzu“?


Užurbano vrijeme, rat u svijetu, problemi u državi, nemir u obitelji… sve su to problemi koji nas svakodnevno muče i tište. Kročiš svakim danom korak po korak, nekad i ne vidiš svjetlo na kraju tunela, ali ideš, hodaš.. misliš da je tebi najgore, nigdje većih problema, nitko s više briga…?! I ne pomisliš da postoji netko tko danas nije uopće jeo, tko je svoj obrok propustio drugom..


I tako dan za danom, dođe kraj godine. Svi taj kraj vežemo za zimu, Božić, Novu godinu.. Obično se na kraju godine u nama svima probudi ona ljudskost, ona misao na drugog, zabrinutost za nekog, poticaj na činjenje dobra.. Možda nekad zaista zbog drugog, a vjerojatno češće zbog sebe, da se i na kraju ove godine, osjećam korisnim..


Pred nama je vrijeme Došašća, vrijeme iščekivanja, vrijeme nade i vrijeme radosti. Jesam li na kraju ove godine i na početku ovog Došašća na još jednom početku svog života?! Možda na početku osjećaja za dobro drugog, na početku empatičnosti, na početku (novog) dobrog djela..


Caritas Biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i ove godine organizira akciju „Paket ljubavi“, koja je već tradicionalna, a možda za nekog ipak novi početak. Početak na činjenje dobra, početak za novu ljubav i početak za novu radost u srcu.


„Paket ljubavi“ akcija je koja obično pokaže najveći broj otvorenih srca i najveći broj odricanja. Da biste nekom napravili PAKET LJUBAVI, trebaju vam financijska sredstva, treba vam vrijeme ali vam najviše treba LJUBAV, jer bez ljubavi je to samo PAKET.


Nemali broj ljudi svakodnevno kuca na vrata našeg Caritasa pitajući za komad kruha, kilogram makarona i poneku paštetu. Nemali je broj onih koji su češće  gladni nego siti. Nemali je broj onih koji ne mogu svojoj obitelji kupiti ono osnovno, nemali je broj djece koji ne znaju kakvog je okusa Milka, nemali broj onih koji čekaju ljubav drugih ljudi. Pomozimo da ove godine budu barem jedno srce manje koje čeka.


Potičemo Vas, da se i ove godine odazovete na ovu akciju, ali prije svega da se odazovete na LJUBAV.


Iskoristimo ovo vrijeme Došašća za stvaranje nove radosti u našim srcima, za pružanje pomoći prvom do sebe, za slušanje problema drugog, za razgovor s prijateljem.. jer “Gdje god postoji ljudsko biće, tu je prilika da se pokaže dobrota.”


Neka ovo Došašće bude Tvoj novi početak, tvoja nova stranica u životu..

0 0