Novosti

Predsjednik HDZ BiH i HNS-a Dragan Čović i premijeri HNŽ i ŽZH u posjetu Caritasu Mostar

 

22.09.2021 15:20
Slika
 

U prostorijama Caritasova socijalnog i upravnog Centra, danas 22. rujna 2021. godine, na poziv ravnatelja Caritasa don Željka Majića, sastali su se dr. Dragan Čović, predsjednik HDZa i HNS, te premijeri Vlada HNŽ i ŽZH, gosp. Nevenko Herceg i gosp. Zdenko Ćosić.

Cilj ovog sastanka bio je unaprijediti suradnju između Caritasa i županija u kojima Caritas provodi svoje mnogobrojne socijalne programe.

Na samom početku sastanka, don Željko Majić ukratko je predstavio Caritasovo poslanje koje obuhvaća čovjeka u svim njegovim životnim dobima - od vrtića do hospicija. Nazočnima je zahvalio za svu pomoć koju Caritas prima s različitih razina vlasti te zatražio da se u vremenu koje je pred nama zajednički radi na traženju putova i načina kako bi se Caritas odnosno njegove ustanove još više ugradile u proračunske županijske planove.

Svi su se složili da je uz dobru volju potrebno sustavno rješavanje i planiranje pitanja koja u središte stavljaju čovjeka, a ne ustanove, poštujući zakone i sustav te da je važno biti realan u budućim planovima.

Nazočni sudionici ovog sastanka su izrazili nadu da će svatko sa svoje strane napraviti što je u njegovoj nadležnosti i moći.

0 0