Novosti

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Caritasovoj "Betaniji"

 

26.07.2022 07:11
Slika
 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je u sklopu posjeta Hercegovini, a na poziv ravnatelja Caritasa Mostar don Željka Majića, posjetio Caritasov dom za stare i iznemogle osobe s hospicijem "Betanija" u Čapljini. 
Nakon posjeta svim odjelima u kojima su goste dočekali korisnici usluga ovoga doma i djelatnici, izaslanstvo iz Hrvatske je upoznato s aktivnostima koje se svakodnevno provode u ovoj ustanovi, ali i općenito je približeno djelovanje Caritasa Mostar. "Hrvatska Vlada je preko Središnjeg ureda za pomoć Hrvatima izvan RH pomogla dogradnju ovoga Doma u dva navrata u ukupnom iznosu od 166.000 KM na čemu Vam srdačno zahvaljujemo" rekao je u uvodu sastanka don Željko Majić koji je još naglasio da Caritas hercegovačkih biskupija u nastojanju da pruži adekvatnu skrb i zaštitu najranjivijim skupinama zapošljava preko 125 osoba. "Caritas skrbi o ljudima od kolijevke do groba. Dnevno se za 600 korisnika Caritasovih usluga, od dječjeg vrtića, preko kućne skrbi i podjele obroka za stare i znemogle, radionica za osobe s invaliditetom do staračkih domova, priprema i podijeli preko 1000 obroka povukao je don Majić. Premijer Plenković je, uz ostalo, naglasio spremnost za sustavnu podršku Caritasu Mostar u izgradnji Centra za demenciju u Grudama. 
U izaslanstvu je bio i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH, ministri Grlić-Radman i Medved, ministrica Vučković, a izaslanstvo Hrvatskoga narodnoga sabora BiH predvodili su predsjednik Dragan Čović, kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvatskoga naroda Borjana Krišto i čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić. Uz ravnatelja Caritasa Mostar don Željka Majića, predstavnike uprave Doma "Betanija", ravnatelja Antu Bendera, glavnu medicinsku sestru Dariju Rebac i socijalnu radnicu Martinu Goluža, domaćini su još bili i generalni vikar hercegovačkih biskupija don Nikola Menalo te čapljinski župnik don Ilija Petković. 

 

0 0