Novosti

Predstavnici CRS-a u pohodu Caritasu Mostar

 

12.03.2021 09:20
Slika
 

Dana 11. ožujka 2021. godine delegacija CRSa u BiH službeno je posjetila Caritas hercegovačkih biskupija i susrela se s njegovim ravnateljem don Željkom Majićem.

Na samom početku sastanka don Željko je uputio riječi dobrodošlice novoj direktorici CRSa u BiH gđi Joanni Heil i njezinim suradnicima te predstavio Caritasove ustanove i njegove aktivnosti, od samih početaka Caritasovog djelovanja pa do današnjih aktualnih programa. Također je govorio i o svim izazovima s kojima su se Caritas Mostar i njegove ustanove susretale za vrijeme lockdown faze izazvane korona virusom te o načinu na koji je Caritas uspješno odgovorio tim izazovima, zahvaljujući svojim djelatnicima, ali i brojnim dobročiniteljima koji su u Caritasu Mostar prepoznali način pomaganja potrebnima. Osvrnuo se i na suradnju koju je Caritas Mostar dosad imao s CRS-om izrazivši zahvalnost za dosadašnju pomoć. Don Željko je naglasio kako je za svaku izgradnju odnosa s inozemnim Caritasima u BiH bitno da imaju suradnju s biskupijskim Caritasima.

Nova direktorica CRS-a gđa Joanna Heil, koja je na toj dužnosti od rujna 2020. godine, zahvalila se na dobrodošlici i mogućnosti da se upozna sa svime što Caritas Mostar čini kroz svoje ustanove i projekte. Pokazala je dobru volju i želju da buduća suradnja bude još bolja i učinkovitija.

Susret je protekao u dobrom i prijateljskom ozračju gdje se s obje strane izašlo s konkretnim prijedlozima za daljnju suradnju na obostranu korist i zadovoljstvo.

0 0