Novosti

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA-NEDJELJA CARITASA

"Caritas u životu pojedinca i zajednice"

09.12.2021 14:30
Slika
 

Svake se godine na Treću nedjelju došašća obilježava Nedjelja Caritasa. Ovogodišnja Nedjelja Caritasa proslavit će se 12. prosinca pod sloganom Caritas u životu pojedinca i zajednice. Tom je prigodom predsjednik Caritasa BiH kardinal Vinko Puljić uputio Poruku kojom želi posvijestiti pastoralnu dimenziju ljubavi kako u osobnom životu tako i u životu zajednice. Između ostalog u njoj navodi: Nedjeljom Caritasa želimo pozvati čovjeka na rast u njegovom ljudskom dostojanstvu kroz ostvarenje ljubavi, kroz prihvaćanje i poštivanje drugoga. Time zapravo postajemo graditelji zajedništva, jer sebe darujemo kroz komunikaciju ljubavi.
Cjelovit sadržaj ove Poruke možete pročitati na sljedećem linku: https://www.ktabkbih.net/upload/file/nedjelja_caritasa/nedjelja_21/Poruka%20predsjednika%20Caritasa%20BiH%20i%20Molitva%20vjernika.pdf

Nedjelja Caritasa je i prigoda da se izrekne zahvalnost svima koji su tijekom godine pratili i pomagali rad Caritasa Mostar. Bez svojih dobročinitelja Caritas ne može u potpunosti odgovoriti na potrebne onih ljudi koji traže pomoć Caritasa. Zato smo zahvalni svim dobročiniteljima, prijateljima Caritasa, koji su prepoznali naš rad i svoju pomoć željeli usmjeriti njima upravo preko Caritasa Mostar. Aktivno življena vjera i odgovornost kršćanina očituje se u brizi za dobro pojedinca i cijele zajednice. Što više netko može, to je veća njegova etička i moralna odgovornost.

Ovogodišnju Nedjelju Caritasa Caritas Mostar će proslaviti u župi svetog Mateja apostola i evanđeliste u mostarskom naselju Rudnik. Tog dana na svetim Misama u 9,30 i 11,00 sati bit će nazočni korisnici iz Caritasovih radionica za osobe s invaliditetom Nazaret, Emanuel i Betlehem koji će se vjernicima predstaviti kroz promidžbeno-prodajnu izložbu svojih rukotvorina poslije Misa. Svetu Misu u 11,00 sati slavit će don Željko Majić, ravnatelj Caritasa Mostar, a prenosit će je Televizija Herceg Bosne.

Tog dana u 14,00 sati uz prisustvo Caritasovih korisnika i volontera bit će otvorena Caritasova adventska kućica koja se nalazi u dvorištu Caritasove zgrade u Zagrebačkoj ulici. Svi zainteresirani moći će u njoj kupiti radove osoba s invaliditetom i druge proizvode koji nastaju pod okriljem Caritasovih ustanova i projekata.

Dobrodošli!

0 0