Novosti

Treći tim Kućne njege započeo s radom

 

19.05.2021 13:30
Slika
 

Od ponedjeljka, 17. svibnja 2021. godine, s radom je započeo treći tim Caritasove Kućne njege za stare i bolesne osobe. Ovaj tim pokrivat će područje Širokobriješkog, Ljubuškog, Grudskog i Posuškog dekanata.

Problem starijih osoba bez adekvatne medicinske i socijalne skrbi izuzetno je prisutan i vidljiv na području čitave Hercegovine. Tome svjedoče i Iskustva prva dva tima Caritasove Kućne njege koja u svome radu nastoje redovito skrbiti za preko 150 korisnika, starih osoba, na području Mostarskog, Čapljinskog, Broćanskog, Stolačkog i Trebinjskog dekanata. Svaki se tim sastoji od po jedne medicinske sestre i njegovateljice koje pružaju korisnicima sljedeće usluge: higijensku njegu, pomoć u kućanstvu, egzistencijalnu pomoć, medicinske usluge, različita posredovanja te posudbu pomagala.

Uz siromaštvo i zdravstvene probleme, osamljenost je ta koja starije osobe dodatno pogađa i opterećuje u njihovoj svakodnevici. Tako da im se, uz navedene usluge, prije svega pruža topla ljudska riječ i osjećaj da nisu zaboravljene.

Treći tim Kućne njege svoju bazu ima u Širokom Brijegu u prostoru kojeg je Caritas dobio na korištenje od poglavarstva grada Široki Brijeg, a rad trećeg tima financiran je od Caritasa Biskupije Linz – Caritasa Gornje Austrije.

Svim našim dosadašnjim dobročiniteljima kao i onima koji će to tek postati zahvaljujemo na njihovom nesebičnom i velikodušnom pomaganju!

 

Pozivamo sve one koji mogu novčanim prilogom pomoći rad Kućne njege za stare i bolesne da to učine uplatom na broj Caritasova žiroračuna:

338 100 22 00 597 215
kod UniCredit Bank d.d. Mostar

0 0