Novosti

U Emausu održana korizmena duhovna obnova za bračne parove     

 

03.04.2023 10:17
Slika
 

                        

U organizaciji Caritasova Obiteljskog centra, 23. ožujka 2023. godine u 17 sati, održana je korizmena duhovna obnova za bračne parove s područja hercegovačkih biskupija. Duhovnu je obnovu za 15 bračnih parova vodio don Tomislav Ljuban, obiteljski savjetovatelj u Duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima. Snagom Svetoga Duha supružnici su, ojačani u bračnom i roditeljskom zajedništvu, krenuli ususret Uskrsu. 
Duhovnu  obnovu za bračne parove pod naslovom Susret sa samim sobom i svojim Bogom, don Tomislav Ljuban je započeo  u atmosferi  kršćanske meditacije utemeljene na evenđelju. Vođeni riječima Svetoga Pisma supružnici su imali prigodu pronaći svoj mir, duboko uroniti u vlastitu nutrinu te propitivati međusobni odnos, odnos prema sebi i Bogu. Sa sobom su ponijeli poruke važnosti, ljepote i snage bračnog života poput: Blagoslov je Imati nekoga tko je spreman pomoći nositi životni križ; Zajedničko nošenje križa je lakše; Zajednička molitva pomaže i oplemenjuje i Isus nas iscjeluje i vjeruje u nas i kada Mu mi nismo vjerni.
Nakon ispita savjesti, supružnici su pristupili sakramentu svete Ispovijedi. Svećenici koji su se rado odazvali i bili na raspolaganju za svetu Ispovijed bili su don Željko Majić, fra Svetozar Kraljević i don Tomislav Ljuban. Supružnici su ispovjeđeni pristupili klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.
Svetu Misu predslavio je don Željko Majić koji je u nadahnutoj propovijedi između blagdana sv. Josipa i Blagovijesti poručio muževima da budu pravedni kao sv. Josip, a ženama vjerne kao Marija. Božja prisutnost i duhovna atmosfera posebno se osjetila u pjesmi supružnika kojom su slavili Boga. Susret je završio okrjepom i zanimanjem za naredni susret!

0 0