Novosti

U pohodu župi Neum

 

16.11.2021 15:23
Slika
 

Na 33. nedjelju kroz godinu, 14. studenog 2021. godine, župa Gospe od Zdravlja u Neumu bila je domaćin izložbe radova osoba s invaliditetom iz Caritasovih radionica Emanuel i Nazaret iz Mostara i Betlehem iz Čapljine. Te nedjelje korisnici iz navedenih radionica, zajedno sa svojim instruktorima, pohodili su ovu župu Trebinjsko-mrkanske biskupije i nazočili na svetoj Misi u 10 sati koju je predslavio ravnatelj Caritasa Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, don Željko Majić. Don Željko je u propovijedi poseban naglasak stavio na Nikolu Tavelića, prvog hrvatskog sveca i mučenika, koga Crkva liturgijski časti na dan njegove smrti 14. studenog. Nazočnim vjernicima ukratko je predstavio i radionice za osobe s posebnim potrebama u kojima im se pruža radno okupaciona terapija i druge za njih korisne aktivnosti. Također je spomenuo i sve ono što je u Caritasu Mostar aktualno u radu njegovih ustanova i projekata.

Veliki broj vjernika nakon Mise pohodio je štandove na kojima su Nazarećani, Emanuelci i Betlehemci postavili svoje radove. Mnogo različitih ručnih radova bilo  je izloženo i ponuđeno na prodaju. U ove tri radionice vrijedne ruke svakodnevno izrađuju različite uporabne i dekorativne predmete od gline, drveta, papira, gipsa, vunice, kamenčića... Svaki proizvod koji nastane u ovim radionicama  poseban je i originalan jer je u njegovu izradu uloženo puno strpljenja, truda i ljubavi.

Nakon Mise i prodajne izložbe uslijedilo je druženje uz objed na koji nas je pozvao župnik don Mladen Šutalo. Iako je don Mladen tek dva mjeseca u ovoj župi rado je ugostio i pobrinuo se,  zajedno s domaćicom i drugim župljanima,  dočekati ovu posebnu i uvijek dobro raspoloženu skupinu mladih ljudi. Don Mladen je svojim gostima pokazao i novu Crkvu u Neumu s prekrasnim pogledom na more. Zahvaljujemo župniku i njegovim župljanima na srdačnom gostoprimstvu i ljubavi koju su iskazali za vrijeme ovog kratkog, ali vrlo ugodnog boravka u jedinoj župi hercegovačkih biskupija koja izlazi na more.

0 0